banner55

17 bin kişi yangınla mücadele tekniklerini öğrendi

17 bin kişi yangınla mücadele tekniklerini öğrendi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Ocak 2019 Salı 22:43
 17 bin kişi yangınla mücadele tekniklerini öğrendi


Kocaeli
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde 2018 yılı boyunca 17 bin 180 kişi itfaiye eğitimi aldı.

Edindiği bilgi ve tecrübeyi ülkemizin farklı illerinden gelen itfaiyecilerle paylaşan Kocaeli İtfaiyesi, kurumları ve okulları da yangın konusunda eğiterek donanımlı hale getiriyor. 2018 yılında, 17 bin 180 kişi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Alanı’nda teorik ve pratik eğitim aldı.  İtfaiye teşkilatlarına verilen hizmet içi eğitimler dışında iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı gereğince işyeri ile tesis ve işletme çalışanlarına, gönüllü itfaiyeci adaylarına, ilkokul, ortaokul, lise ve Bilgi Evleri öğrencilerine, KOMEK kursiyerlerine 2018 yılı boyunca eğitimler verildi.

TOPLAM 4 BİN SAATLİK EĞİTİM


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Kocaeli İtfaiyesi tarafından, 17 bin 180 kişiye Temel İtfaiyecilik Er Eğitimi, Trafik Kazalarından Kurtarma ve Müdahale Eğitimi, Yüksek Açı Kurtarma Eğitimi, Yangınla Mücadele Teknikleri Eğitimi, uygulamalı yangın bilgisi eğitimi verildi. Proje kapsamında 2018 yılında da 321 farklı gruba toplamda 3 bin 846 saat eğitim verildi. 

YANGIN EĞİTİMİ


Kocaeli İtfaiyesi bünyesinde hizmet veren eğitim merkezi KOBİTEM’de, kamu ve özel işyeri acil durum ekiplerine yangın eğitimi veriliyor. Deneyimli eğitmen kadrosu ve eğitim için uygun altyapısı ile İtfaiye eğitim merkezi KOBİTEM, işyerlerinin eğitim taleplerini karşılamak üzere hazır bulunuyor. KOBİTEM’den yangın eğitimi almak için İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na dilekçe, faks veya e-mail yoluyla başvurulabiliyor.

TEHLİKE SINIFINA GÖRE ÖZEL EĞİTİM VERİLİYOR


Başvuru alındığında, öncelikle uzman eğitmenlerce, işyerinde gözlem yapılarak, yapılan işin tehlike sınıfı belirleniyor. İşyerinde mevcut yangın güvenlik önlemleri de dikkate alınarak, işyeri tehlike sınıflarına özgü olarak daha önceden hazırlanmış olan altı farklı eğitim programından hangisinin uygulanacağına karar veriliyor. Belirlenmiş olan altı farklı eğitim programları, 8 saat ile 32 saat arasında değişen içeriğe sahip bulunuyor. Eğitimler, İzmit’te yer alan itfaiye eğitim merkezinde verildiği gibi, işyerinde de icra edilebiliyor. Her bir eğitim uygulamalı olarak veriliyor

TATBİKAT YAPTIRILIYOR


İşyerlerinin talep etmesi halinde, her yıl uygulayacakları tatbikatlar da KOBİTEM eğitmenleri tarafından yaptırılıyor. İtfaiye eğitim merkezinde verilen eğitimler ve yaptırılan tatbikatlar sayesinde, işyerlerinde çıkan yangınların azalması veya başlangıç aşamasında söndürülmesi, böylelikle de oluşacak olan can ve mal kayıplarının azaltılması hedefleniyor.
Son Güncelleme: 01.01.2019 22:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37