20 bin sözleşmeli öğretmen atandı

20 bin sözleşmeli öğretmen atandı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Ağustos 2019 Pazar 21:26
20 bin sözleşmeli öğretmen atandı

 


(BSHA)- Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde 79 kente 92 alanda 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını gerçekleştirdi. Atama sonuçları Bakanlığın https://pbsm.meb.gov.tr/sonuc/ internet adresinden öğrenilebilecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sözleşmeli öğretmen ataması için Bakanlığın Başöğretmen Salonu’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugünün “Türk bayrağını daha yükseklere taşıyabilmek, çocukların göz ışıltısını daha çok artırabilmek için yeni meslektaşları çalışma odasına davet etme günü” olduğunu söyledi. 
Selçuk, “Her bir öğretmen arkadaşımın Milli Eğitim Bakanlığının değerli ve özel bir mensubu, saygın bir bireyi olduğunu bilmelerini özellikle isterim. Öğretmenlik ateşten bir gömlek olmanın ötesinde ateşten bir kaftandır. Öğretmenlik, hayali, şefkati, merhameti, çabası, gayreti, vicdanı olmayanın yapabileceği bir iş değildir. Öğretmenlik bir geçim vasıtası değildir" dedi.

79 İLE ATAMA GERÇEKLEŞTİ

Bakan Selçuk, atamalarla ilgili şu bilgileri verdi: 


Atama 92 alanda 79 ilimizde gerçekleştirilecek. Yani sadece belli bir bölge veya birkaç şehirde değil. Kontenjanların illere göre dağılımında doluluk oranı en düşük il olan İstanbul’u örnek vereyim; 3 bin 658 sözleşmeli öğretmen kontenjanı var İstanbul’da. Bu, bütün kontenjanın yaklaşık yüzde 18’ine denk geliyor. Bu aynı zamanda şunu ifade ediyor; ülkemizin her bölgesinde hizmete hazır olan arkadaşlarımız var.

TOPLAM ÖĞRETMEN SAYISI 924 BİNE ULAŞACAK

MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu da “Bugün yapılacak 20 bin öğretmen atamasıyla birlikte Türkiye geneli öğretmen doluluk oranı yüzde 89’dan yüzde 92’ye çıkacaktır. 20 bin öğretmen atamasıyla birlikte toplam öğretmen sayımız 924 bine ulaşmış olacak. Öğretmen arkadaşlarımız 2 Eylül itibarıyla okullarda görevlerine başlayacak” diye konuştu. 
Son Güncelleme: 11.08.2019 21:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37