78 bin kişiye deprem eğitimi verildi

Deprem Similasyon Merkezi'nde

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Ağustos 2016 Çarşamba 14:02
78 bin kişiye deprem eğitimi verildi
Büyükşehir, kente deprem bilincini kazandırmak için yaklaşık 78 bin kişiye deprem eğitimi verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  17 Ağustos 1999 depremini yaşamış kente deprem bilincini kazandırmak için bu güne kadar yaklaşık 78 bin kişiye deprem eğitimi verdi. Deprem Simülasyon Merkezi’nde 25 bin kişi ise depremi birebir yaşayarak, depremde neler yapılması gerektiğini uygulamalı olarak öğrendi.  
 
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ DE FAYDALANDI
Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği hizmetlerle Kocaeli’de depremin izlerini ortadan kaldırdı. Türkiye’ye model olan bu hizmetlerin yanında deprem eğitimleri ise ihmal edilmedi. Bu kapsamda 2004 yılından itibaren Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen çalışma ile yaklaşık 53 bin ilköğretim okulu öğrencisine deprem eğitimi verildi.

DEPREM KİTABI, CD’si ve ÇANTASI
İlkokul öğrencilerine deprem bilincinin verildiği eğitimlerde hazırlanan 60 bin deprem eğitim kitabı ve 40 bin adet deprem eğitim CD’si dağıtıldı. Eğitime katılan öğrencilere ayrıca 18 bin adet deprem ilk yardım çantası verildi.          
 
SİMÜLASYON MERKEZİ
Büyükşehir Belediyesi’nin Seka alanı içinde 2012 yılında hayata geçirdiği Deprem Simülasyon Merkezi’nde ise deprem birebir yaşayarak öğreniliyor. Çeşitli depremlerin simülasyonunun platforma uygulandığı merkezde birçok vatandaş eğitim çalışmalarına katılıyor. Şu ana kadar öğretmen, çeşitli illerden gelen ziyaretçiler, belediye çalışanları gibi gruplardan yaklaşık 25 bin kişi deprem eğitimine katıldı.

ENGELLİLERE DE DEPREM EĞİTİMİ VERİLDİ
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan “Kıpırdayan Dünya” adlı tiyatro oyununu bu zamana kadar 45 okuldan 20 bin öğrenci izledi. Türkiye Beyaz Ay Derneği ve C Planı Akademi’nin ortaklaşa düzenlediği deprem eğitiminde ise görme, işitme, hafif zihinsel engelli özel eğitim alan 502 öğrenciye eğitim verildi.
  
Son Güncelleme: 17.08.2016 14:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37