banner55

Ahmet Şimşirgil öğrencilerle buluştu

Ahmet Şimşirgil öğrencilerle buluştu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Ocak 2019 Cuma 17:25
 Ahmet Şimşirgil öğrencilerle buluştu
Çayırova'da öğrenci yazar buluşmaları Ahmet Şimşirgil ile devam etti.

Eğitim, öğretim ve gençlik alanlarında faaliyetleri destekleyen seminer, konferans ve söyleşiler düzenleyen Çayırova Belediyesi, gençlerin kültür ve medeniyet değerlerini özümsemiş, geleceğini tarihinden aldığı güçle şekillendiren yeni bir gençliğin yetişmesini hedefliyor. 

Bu hedef doğrultusunda gençlere hem kitap okuma alışkanlığı kazandırılması adına hem de tarihimizi doğru kaynaklardan öğrenmeleri için öğrenci yazar buluşmaları düzenleyen Çayırova Belediyesi, yeni bir söyleşide eğitimci yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i konuk etti. Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi ve Belediye Konferans Salonunda lise öğrencileriyle bir araya gelen Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Osmanlıyı Yükselten Değerler” konulu söyleşide önemli notlara değindi.
GELECEĞİNİ TARİHİNDEN ALDIĞI GÜÇLE ŞEKİLLENDİREN BİR GENÇLİK YETİŞİYOR

Osmanlı İmparatorluğu'nun tarihsel süreçteki gelişimi hakkında katılımcılara bilgiler veren Şimşirgil, Osmanlı’yı tanımak isteyenlere onların bıraktığı eserlere bakmaları tavsiyesinde bulundu. Osmanlı Devleti’nin beylik döneminden, yedi kıtaya hükmeden bir imparatorluk olduğunu ve Osmanlı Devleti’nin yeterince tanınmadığını söyleyen Şimşirgil, "Osmanlı Devletini tanımak isteyenler Osmanlı’nın bıraktığı eserlere bakmalı. Kişileri tanımanın yolu nasıl ki konuşmalarını dinlemekten geçiyorsa devletleri tanımanın yolu da yaptıklarını incelemekten geçer. Dünya üzerinde Osmanlı Devleti kadar hakarete uğrayan, yanlış tanıtılan, iftiraya uğrayan ikinci bir devlet yoktur. 

Evet, Osmanlı gitti ancak Osmanlı’nın değerleri yaşıyor. Biz bu değerlerle yine dünyaya doğruları gösteren bir toplum olabiliriz. Bize düşen Osmanlı’nın değerlerine sahip çıkabilmek, Osmanlı’yı anlayabilmektir. Şu milletin en çok saldırıya uğrayan değeri, edebi ve ahlakıdır. Bütün kanallarda, televizyonlarda, dizilerde, filmlerde edep ve ahlak yıkılıyor" dedi.
 
ŞİMŞİRGİL: TÜRKİYE ULUSLARARASI BİR GÜÇ, YILLARCA BU OLMASIN DİYE ÇALIŞTILAR


Türkiye’nin 90 yıl boyunca ulus güç olduğunu, son birkaç yıldır uluslararası güç olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Şimşirgil, tarihî hadiseleri kıyasladı. Osmanlı Devleti’ne hasta adam diyen Prusya’nın, çarlık Rusya’sının, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun Osmanlı’nın bitişini bile göremeden yok olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, "Osmanlı süper güç olduğu dönemde 12 milyon kilometre kare toprağa sahipti. Darbelerle indirilen Abdülhamid Han döneminde bu toprak 7 milyon kilometrekarenin üzerindeydi. Osmanlı’yı yıkan en büyük unsur darbelerdir. Türkiye’de de bunu yaptılar ve denemelerini de sürdürüyorlar. 

15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi olsaydı Türkiye yoktu. Darbe başarılı olsaydı, Türkiye 20 yıl 30 yıl geriye gider diyorlardı. Ben bunlara gülüyorum. Eğer darbe başarılı olsaydı Türkiye yok olurdu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizi zaten hemen PKK’ya teslim edeceklerdi. O hain terörist başı Fethullah Gülen, ABD’den halife olarak İstanbul’a gelecekti. Ama İslam halifesi olarak değil, kaftanının içinde haç olan, papanın halifesi olarak gelecekti. Türkiye’nin süper güç olmasını istemiyorlar" diye konuştu. 

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Şimşirgil’e böyle anlamlı bir proje gerçekleştirdikleri için Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ve ekibine teşekkür etti. 
Son Güncelleme: 04.01.2019 17:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37