Atlas okullarında hedef Kocaeli 1.si olmak

Bölgeye değer katacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Ağustos 2016 Perşembe 12:55
Atlas okullarında hedef Kocaeli 1.si olmak
Gebze’nin önde gelen tecrübeli eğitimcilerinden Fuat Akyel’in kurucusu olduğu Yeni Atlas Okulları eğitime oldukça iddialı başlıyor. Okul Kurucusu Fuat Akyel, ilk hedefin Kocaeli birinciliği olduğunu söyledi. 

Yeni Bağdat Caddesi üzeri Gebze Anadolu Lisesi karşısında bu yıl Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul alanlarında eğitime başlayacak olan Yeni Atlas Okulları Kurucusu Fuat Akyel ve Okul Müdürü Yeliz Altunbaş dün okulu Gebzeli gazetecilere tanıttılar. 

Okul Kurucusu Fuat Akyel yaptığı açıklamada;  çağın gereklerini milli ve manevi değerleriyle yorumlayarak, içinde yaşadığı dünyaya ve kendi kişisel gelişimine en üst düzeyde katlı sağlayacak öğrenciler yetiştirmek üzere güçlü bir kadro ile yola çıktıklarını, kalabalık okulların aksine butik olarak planlanan, 18 kişilik sınıflarda her öğrencisiyle birebir ilgilenebilen, okul öğrenci iletişiminin çok daha kuvvetli olduğu, çocuk dostu bir okul olarak aile yapısında olduklarını belirtti. 

Akyel ayrıca her öğrencinin öğrenme düzeyi ve öğrenmesi için ayrılması gereken sürenin farklı olduğuna, kalabalık sınıflarda zaman yönetimi yapmanın zorluğuna, az öğrencinin bulunduğu butik okullarda öğrenci başına düşen zaman artacağı için öğrenim kalitesi ve verimliliğinde artacağını söyledi.

GEBZE BÖLGESİNE DEĞER KATACAĞIZ
Okul Kurucusu Fuat Akyel, Okul Müdürü Yeliz Altunbaş ile 14 yıldır beraber çalıştıklarını ve bugüne kadar görev yaptıkları okullarda SBS ve TEOG birincilikleri yaşadıklarını hatırlattı. Çok iyi bir öğretmen kadrosu oluşturduklarını söyleyen Akyel; “Öğretmenlerimizin her biri özel okullarda 15 yılık tecrübe sahibi ve kendi alanlarda çok başarılı eğitimciler. 

Bu okul ve kadro ile Gebze bölgesine değer katmayı hedefliyoruz. 18 kişilik sınıflarda eğitim 330 öğrenci kapasitesine sahibiz. İlk hedefimiz okul olarak Kocaeli birincisi olmak. Kısa bir süre önce kayıt almaya başlamış olmamıza rağmen şu anda yüzde yetmiş doluluk oranını yakaladık. Bu sene 330 sayısına ulaşacağımızı tahmin ediyorum, gelecek yıl ise seçerek öğrenci almak zorunda kalacağız" dedi. 

İLK ÖNCELİK SAYISAL NİCELİK
Yeni Atlas okulunun tercih edilmesi gerektiği ile ilgili de açıklamalarda bulunan Fuat Akyel, “Birinci önceliğimiz sayısal nicelik, bunun yanı sıra yabancı dilde çok farklı bir uygulama yapacağız ve bugüne kadar başarılı olamayan yabancı dil yayınlarını kullanmayacağız. Kaliteli bir kadro, çok kullanışlı bir bina ve şehir merkezine de çok yakın oluşumuz ve fiyatlarımızın da bu okula göre uygun olması tercih edilmemizdeki en önemli etkenlerden birisi olacaktır” dedi. 

OKULDA KANTİN OLMAYACAK
Okul Müdür Yeliz Altunbaş’ın projesi ile okulda kantin olmayacağı da açıklandı. Öğrencilerin dengeli beslenmesini sağlamak ve israfı önlemek için kantin olmadığını söyleyen Altunbaş; “Okuldaki yemeğin yanı sıra ara öğünlerle öğrencilerimize hizmet vereceğiz. Bu uygulamanın da özel okullarda ilk olacağını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra kıyafet serbest olacak ancak disiplini hiçbir zaman elden bırakmayacağız” dedi.  



Son Güncelleme: 20.08.2016 00:05
Anahtar Kelimeler:
Sakarya
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37