Aziz Sancar GTÜ’ye geliyor

27 Mayıs Cuma günü Gebze'de

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Mayıs 2016 Çarşamba 15:16
 Aziz Sancar GTÜ’ye geliyor
Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof.Dr. Aziz Sancar Gebze Teknik Üniversitesi’nde kendi adını taşıyan laboratuvarın açılış töreninde öğrencilerle buluşmak için Gebze’ye geliyor. 

Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Türk Akademisyen Prof. Dr. Aziz Sancar 27 Mayıs Cuma günü Gebze Teknik Üniversitesi’nde (GTÜ) olacak. 

Sancar, GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde adının verildiği Aziz Sancar Biyolojik Saat Laboratuvarı’nın açılışını gerçekleştirecek ve ardından öğrencilerle bir araya gelecek. Tüm gününüGTÜ’ye ayıracak olan Sancar için GTÜ’de hazırlıklar bütün hızı ile devam ediyor. 

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Sancar için yapılan programdan bahsederken özellikle bölgede bulunan liseli öğrencilerin ve üniversite öğrencilerinin Sancar’ı örnek almaları için kendisine yakın olmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.  

27 Mayıs Cuma günü yapılacak olan program 14.00’de GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde Aziz Sancar Biyolojik Saat Laboratuvarı açılışı ile başlayıp, 14.10’da basın toplantısı, 14.30’da Akademik Kariyer Sohbetiyle devam edecek. Sancar, daha sonra 15.00’te GTÜ Kapalı Spor Salonu'nda GTÜ öğrencileri ve liseli öğrencilerle buluşacak.  
Son Güncelleme: 25.05.2016 16:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37