banner55

Bahçeşehir Koleji Darıca Kampüsü açıldı

Bahçeşehir Koleji Darıca Kampüsü açıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Eylül 2017 Çarşamba 15:08
Bahçeşehir Koleji Darıca Kampüsü açıldı
Türkiye genelinde 48 ilde 101 kampüsüyle eğitim veren Bahçeşehir Koleji'nin Darıca Kampüsü törenle açıldı. Erken çocukluk, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine eğitim verecek kampüsün 11 Eylül’de düzenlenen açılış törenine Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, yazar Gülten Dayıoğlu, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel ve Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ'ın yanı sıra çok sayıda eğitimci, veli ve öğrenci katıldı.

Açılış töreninde konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Türkiye’nin 48 ilinde 101 kampüsle eğitim verdiklerini belirtip, kampüslerin fiziki olanaklarının eğitimi destekleyici bir unsur olduğunu hatırlatarak; "Eğitime ne kadar yatırım yaptığınız değil, o kaynağı ne kadar iyi kullandığınız önemlidir. Kaliteli eğitim için eğitim içeriğine yatırım yapmalısınız" dedi. 

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TEOG sınavlarıyla ilgili görüşlerine değinen Enver Yücel, tüm dünyada sınavların yapıldığını ancak bu sınavların çoğunun öğrencileri elemek için değil, yeteneklerini ve kazanımlarını ölçmek için yapıldığını belirtti. 

Sınavların eğitim sisteminin merkezine konulmasının yanlış bir yaklaşım olduğunu söyleyen Enver Yücel, "Analitik düşünme becerisine sahip bir nesil yetiştirmiyorsanız sınav birincileri çıkarmanın bir anlamı yoktur" dedi. 
Enver Yücel son olarak, önümüzdeki yıl Bahçeşehir Koleji Darıca Kampüsü’nde fen ve teknoloji lisesi açacaklarının müjdesini verdi. 

Açılış töreninde bir konuşma yapan Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Bahçeşehir Koleji’nin 50 yıllık deneyimiyle Darıca’ya kalite kattığını belirtti ve "Bahçeşehir Kolejini burada ağırlamanın gururunu yaşıyoruz" dedi. 

İsmail Oğuz’un ardından bir konuşma yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Bahçeşehir Koleji gibi değerli bir eğitim kurumunu Darıca’ya kazandırdığı için Enver Yücel’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için böyle eğitim kurumlarına ihtiyaç olduğunu belirtti. 
Karabacak ayrıca Darıca’da bir Bahçeşehir Üniversitesi kampüsü kurulmasını istediklerini belirterek böyle bir çalışma yapıldığı takdirde belediye olarak her türlü desteği vereceklerinin altını çizdi. 
Açılış töreninde söz alan diğer isim Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise Enver Yücel’in eğitime sevdalı bir eğitim duayeni olduğunu belirterek Bahçeşehir Koleji Darıca Kampüsü’yle Darıca’da eğitime yaptığı katkı için teşekkür etti. 
Kurdele kesimiyle sona eren açılış töreninin ardından yazar Gülten Dayıoğlu’nun isminin verildiği okul kütüphanesinin açılışı yapıldı. Yazar Gülten Dayıoğlu, Enver Yücel’le birlikte açılışını yaptığı okul kütüphanesini gezerek davetlilere verilmek üzere kitaplarını imzaladı. 

2018–2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA DARICA’YA FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ GELİYOR
Bahçeşehir Koleji, Türkiye genelindeki tüm kampüslerinde erken çocukluk eğitiminden itibaren uyguladığı STEM eğitimiyle geleceğe yön verecek bir nesil yetiştiren Bahçeşehir Koleji, fen eğitimini dönüştürmek üzere ilkini 2006 yılında İstanbul Bahçeşehir’de açtığı Fen ve Teknoloji Liselerini yaygınlaştırıyor. 

Türkiye genelinde açtığı Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinin sayısını yakın gelecekte 30’a çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Enver Yücel, önümüzdeki eğitim öğretim yılında Darıca’da yatılı bir Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi açacaklarının müjdesini verdi. 
 
Son Güncelleme: 20.09.2017 15:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37