Burada çocuklar İngilizce’yi konuşuyor

Burada çocuklar İngilizce’yi konuşuyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Haziran 2019 Pazar 17:57
 Burada çocuklar İngilizce’yi konuşuyor
Gebze AmericanLIFE Yabancı Dil Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sedefoğlu ile bölgemize ilişkin İngilizce eğitimi hakkında sohbet ettik.

BANKACILIKTAN EĞİTİM SEKTÖRÜNE UZANAN BİR HAYAT

Öncelikle kendimden bahsedeyim kısaca;


1972 yılında Erzincan Refahiye’de doğdum. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. Yine aynı üniversitede “Marka Algısı” üzerine Pazarlama Tezli Yüksek Lisansımı tamamladım. Şu an Maltepe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı’nda Doktora eğitimimi bitirmek üzereyim. Seçtiğim uzmanlık alanı “Marka Konumlandırma ve Şehir Markalaşması”. Kısmet olursa bir yıl içinde doktor ünvanımı alıp, dil okulundaki çalışmalarımı akademik bilgi ve yöntemlerle daha da geliştirmek istiyorum.

Yaklaşık 25 yıl İstanbul’da profesyonel bankacılık yaptım. Sektöre, en son Şekerbank Grubu’nda Pazarlama Müdürü olarak veda ettim ve 2016 yılı Haziran ayında Eğitim sektörüne girmeye karar verdim. Bu aşamada; yurt içi ve yurt dışında birçok noktada profesyonel şekilde dil eğitimi veren “AmericanLIFE” markasını tercih ettim ve isim hakkını alarak Gebze merkezde, Cumhuriyet Meydanı’nda çalışmalara başladık. İlk kayıtlarımızı daha inşaata kazma vurmadan önce, karşımızdaki pastanede aldık. Binamızın içi toz toprak içindeyken bile öğrenci görüşmelerimizi yapıyorduk. Kimse de durumumuzu yadırgamadı sağ olsunlar.

ANLIYORUZ AMA KONUŞAMIYORUZ! VEYA 
DAHA DOĞRUSU İNGİLİZCE BİLMİYORUZ! 

Neden İngilizce eğitimi dersek; yabancı dil konusu ülkemizin en büyük eksiklerinden biri ve başta çocuklarımız olmak üzere, herkesin eksikliğini hissettiği ve öğrenmesi gereken bir husus. Bu alanda inanılmaz bir açık var. İnsanlar yabancı dil eksikliğini kurslarla gidermeye çalışıyorlar ama yeterli olmayan kalitede ve sistemde alınan kurs eğitimlerinde de maalesef başarılı olamıyorlar. Birçoğumuz; anlıyorum ama konuşamıyorum noktasında. Yani kısacası İngilizce bilmiyoruz.

İngilizce, bizlere bugüne kadar okullarda hep dil bilgisi seviyesinde öğretilmeye çalışıldı. Bu da yeterli olamadı. Anadili İngilizce olmayan birçok ülkedeki çocuklara bakıyoruz, bu çocuklar anadili gibi İngilizce konuşabilirken; bizim çocuklarımız, bizim insanımız, turist gördüğünde hemen oracıktan kaçmanın yollarını arıyor. Her defasında aynı şeyleri deneyerek, farklı sonuçlar elde etmeye, benzer sistemle İngilizce öğrenmeye çalışıyoruz. Sonuç hüsran. 

DİL BİLGİSİ DE NEYMİŞ?
BİZDE SADECE KONUŞMA VAR!

AmericanLIFE dil okulu olarak doğrudan konuşma odaklı eğitim veriyoruz. Dil bilgisini, konuşmanın içine yediriyoruz. Yani çocuklarımız dil bilgisini öğrendiklerini anlamıyorlar, sadece ve sadece konuşuyorlar. Küçük yaştaki çocuklar, dil bilgisini öğrenmeden nasıl Türkçeyi konuşmaya başlıyorlarsa, biz de aynı sistemi uyguluyoruz. Yani olay çok basit; sadece ve sadece konuşmak! Annenin çocuğuna konuşmayı öğrettiği gibi.

ÇOCUKLAR OYUN OYNADIKLARINI SANIYOR
BİZ İSE İNGİLİZCE ÖĞRETİYORUZ

Çocuklara; oyunlarla, eğlenceli yarışmalarla, karaoke günleri ile eğitim veriyoruz. Onlar en sevdikleri şeyi yapıyorlar, oynuyorlar. Biz ise onlara İngilizce öğretiyoruz ama haberleri yok (çaktırmayın). Eğer; çocukları okula koşa koşa getirtebiliyorsanız başarılı olursunuz! Bizimkiler, maşallah bizden önce geliyorlar okula.

Her derste “farklı ne tür oyunlar ve yarışmalar uygulayacağız” diye, sürekli araştırıyoruz, yurt dışı internet web sayfalarına bakıyoruz ve en eğlenceli, en sevilen oyunları önlerine sunuyoruz. Gerisi geliyor zaten. Formül çok basit değil mi?

KALİTE UCUZDUR ASLINDA

“Kalite mi, ucuz fiyat mı daha önemli?” diye sorguluyoruz sürekli kendimizi. Ancak; kaliteden hiçbir şekilde ödün vermiyoruz, vermeyeceğiz de. Belki rakiplerimizden biraz daha pahalıyız ama varsın olsun, diğer kurslarda eğitim alıp da başarılı olamayanlar yine bize geliyorlar. İki okulun fiyatını toplayınca, bu durum onlara maalesef daha da pahalıya mal oluyor. 

Tek seferde bitirecekken, yolu uzatıp daha fazlasını ödemek zorunda kalıyorlar. Hem para, hem de çocuklarına motivasyon kaybı yaşatıyorlar. Bu sebepten diyebiliriz ki; Kaliteli ürün/hizmet aslında ucuzdur! Bir defa alırsınız… Bugüne kadar okulumuza gelip de, bizi tanıyan, eğitim sistemimizi gören çok az kişi fiyattan dolayı kapımızdan geri dönmüştür. 

UZAKTAN GELEN ÇOCUKLARIMIZIN AYAKLARINA TAŞ DEĞDİRMİYORUZ
 
Okulumuz Gebze merkezde olmasına rağmen, Darıca, Çayırova ve Dilovası’ndan da çocuklarımız bize gelmektedirler. Onların yaz kış rahat yolculuk etmeleri için, hiçbir dil kursunda olmayan öğrenci servisi hizmetini de veriyoruz. Yeter ki çocuklarımız yorulmasın! Bu ve bunun gibi hizmetleri sununca çocuklarımız memnun, onlar memnun olunca velilerimiz daha da memnun oluyorlar. Bize de arkamıza yaslanıp, tatlı yorgunluğumuzun keyfine varmak kalıyor.

Kocaeli’nin batı yakasında hizmet vermekten dolayı çok mutlu ve heyecanlıyız! Gerek Gebze’miz, gerekse diğer 3 ilçemiz için çok güzel projelerimiz var. Kısa süre içinde onları da açıklamaktan büyük mutluluk duyacağız.





Son Güncelleme: 09.06.2019 18:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37