banner55

Çayırova Belediyesi'nden çocuklara trafik eğitim parkı

Çayırova Belediyesi'nden çocuklara trafik eğitim parkı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Temmuz 2018 Perşembe 15:27
Çayırova Belediyesi'nden çocuklara trafik eğitim parkı
Geçtiğimiz ay Çayırova Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve gelecek nesillere trafik bilinci kazandırılması, çocukların trafik kurallarını eğlenerek öğrenmelerini sağlamak için projelendirilen Trafik Eğitim Parkı'nın yapımına başlandı.
 
ÇOCUKLAR TRAFİK EĞİTİMİNİ EĞLENEREK ÖĞRENECEK


Küçük yaştaki çocukların trafik eğitimi alması amacıyla Akse Mahallesi’nde yer alan 7 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan Trafik Eğitim Parkı 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak. 
Trafik eğitimi adına her türlü ayrıntının düşünüldüğü tesis bittiğinde Kocaeli’nin en büyüğü unvanını kazanacak. 

Çayırova’da eğitim gören öğrencilerde Trafik bilinci oluşturulması, uygulamalı olarak Trafik kurallarının daha küçük yaşlarda öğrenilmesi, trafikte empatik düşünebilen bir neslin yetişmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak projeler geliştirerek yılda en az 5 bin öğrenciye uygulamalı Trafik eğitimi vermeyi planlıyor.

HER ANLAMDA EĞİTİMLİ BİREYLER YETİŞİYOR


Akse Mahallesinde Kuştepe Ormanı karşısında 7 bin metrekare alanda yapım çalışması devam eden tesis içerisinde 350 metre bisiklet parkuru, 800 metre sürüş parkuru, 400 m2 trafik eğitim binası, 120 m2 çocuk oyun alanı, 180 m2 amfi ve 2500 m2 yeşil alan oluşturulacak. Tesis içerisinde ayrıca yaya geçitleri, yaya üst geçitleri, sinyalize kavşak, kontrolsüz kavşak, dönel kavşak, hemzemin geçit, tünel, kasisli yol, otobüs durakları, alt geçit ve üst geçit (arabalar için, Hastane, itfaiye, okul geçişleri konuşlandırılacak. Fiziki yapısıyla bölgede tek olma özelliği taşıyan Trafik Eğitim Parkı 2018-2019 eğitim öğretim döneminin ilk yarısında hizmete girmesi planlanıyor. 

DEMİRCİ: TRAFİK SORUNU EĞİTİMLE ÇÖZÜLÜR


Proje hakkında değerlendirmede bulunan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, trafik kurallarını genç nesillere aşılamak amacıyla hayata geçirecekleri Trafik Eğitim Parkı yapımına Akse Mahalle’sinde başladıklarını kaydetti. 

Tesisin çocuklara trafik eğitimi bilincini aşılayacağını belirten Demirci, "Her yıl binlerce vatandaşımız trafik kazalarında hayatlarını yitiriyor. Bu sebeple, çocuklarımıza trafik bilincini kazandırmak için Trafik Eğitim Parkı projemizin yapımına başladık. Trafikle ilgili hiç bilgi sahibi olmayan miniklerimiz, parka bir ucundan girip diğer ucundan çıkana kadar, hayatı boyunca kendisine lazım olacak birçok bilgiyi bu parkta öğrenebilecek. 

Hayatın her alanında bilinçli bireyler öncelikle hedefimiz dedik. Yarının bilinçli büyükleri için startını verdiğimiz, Trafik Eğitim Parkında ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Çocuklarımızın küçük yaşta trafik kurallarını öğrenmelerine katkıda bulunacak olan bu projeyi 4 ay gibi kısa bir zamanda tamamlayarak trafik eğitim parkını çocuklarımızın hizmetine sunacağız" dedi. 


Son Güncelleme: 05.07.2018 15:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37