banner55

Çayırova Güzeltepe İlkokulu'nda 'Sıfır Atık' standı açıldı

Çayırova Güzeltepe İlkokulu'nda 'Sıfır Atık' standı açıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Mart 2019 Salı 14:26
 Çayırova Güzeltepe İlkokulu'nda 'Sıfır Atık' standı açıldı
             
T.C. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’nın 02.04.2015 tarih ve 29314 sayılı Atık Yönetimi Yönetmeliği ile esasları belirlenen  Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde hayata geçirilen,TRT, TEMA ve THY'nın da destek sunduğu 'Sıfır Atık' Projesi kapsamında Çayırova Güzeltepe İlkokulu’nda Sınıf Öğretmeni Selma Tutkun Acur öğretmenin koordinesinde 'SEN DE GELECEĞE IŞIK TUT' projesinin stant açılışı yapıldı. 
Okulun tüm öğretmenleri, velileri ve öğrencileri bu projeye büyük destek verdiler. 

Öğrenciler evlerinde biriktirdiği  pet şişeleri proje kapsamında okula getirerek teslim ettiler. Doğa ve çevre dostu bez çantalarını teslim aldılar. 

En az 5 bin adet pet şişe geri dönüşüme kazandırılırken, Çayırova İlçe  Kaymakamı Hasan Gözen ve Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç da programa katılarak öğrencilere bez çantalarını teslim ettiler.

Programa okul müdürleri de katılarak destek verdiler.Velilerin, öğrencilerin yoğun ilgisi ve öğretmenlerin bu projeyi sahiplenmesi okul yönetimini fazlasıya mutlu etti.

Okul Müdürü Ali Zeyneloğlu yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanlığımızın himayesiyle hayata geçirilen ‘Sıfır Atık' projesini okulumuzda yaygınlaştırmak, öğrencilerimizde doğa ve çevre bilinci oluşturmak ve geri dönüşüm alışkanlığı kazandırmak amacıyla sınıf öğretmenimiz Sayın Selma Tutkun Acur'un koordinesinde tüm öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte 'SEN DE GELECEĞE IŞIK TUT PROJESİ'ni okulumuzda uygulamaya koyduk" dedi.

Bu proje ile öğrenci ve velilerin eski ve çevreyi kirleten alışkanlıklarından vazgeçerek yenilenebilir bir çevre, sürdürülebilir bir yaşam ilkesiyle, hayata bakış açılarında farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Zeyneloğlu, “Bu projede büyük emekleri olan, aynı zamanda Çayırova TEMA ilçe sorumlusu da olan Selma Tutkun Acur başta olmak üzere okulun tüm öğretmenlerine, velilere ve öğrencilere teşekkür ediyorum.

Projenin stant açılış programına katılımlarından ve desteklerinden dolayı Çayırova İlçe Kaymakamı Sayın Hasan Gözen'e ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Azmi Tunç’a da teşekkür ederek, saygı ve şükranlarını sunuyorum” dedi.
Son Güncelleme: 05.03.2019 20:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37