banner55

Darıca Bilgi Evleri zoru başardı

Darıca Bilgi Evleri zoru başardı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Ağustos 2017 Salı 13:20
 Darıca Bilgi Evleri zoru başardı



Darıca Belediyesi
Bilgi Evleri öğrencileri geçen yıla oranla TEOG sınavlarında önemli bir başarı elde ederek başarı oranını ikiye katladı.

İlçenin değişik noktalarında faaliyet gösteren Bilgi Evleri günden güne artan başarılarıyla model olmaya devam ediyor. Faaliyete geçtiği ilk yıllarda daha çok bilgisayar ve etkinlik üzerine yoğunlaşan bilgi evlerinde, özellikle imkanı olmayan öğrencilerin eğitimlerine destek sağlanması ilkesiyle branş derslerine de ağırlık verilmeye başlandı.

FEN LİSELERİNE 18 ÖĞRENCİ
İki yıldır profesyonel öğretmen kadrosuyla Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve İngilizce alanında öğrencilere bilgi evleri bünyesinde takviye amaçlı kurslar açılırken, öğrenciler 2. sınıftan itibaren bu derslere katılıp bilgi evlerinin kütüphane, sosyal etkinlikler gibi hizmetlerinden de faydalanmaya başladı. 

Özellikle son yıllarda Teog sınavı için ciddi bir yatırım yapan Bilgi Evleri’nde öğrencilere test kitapları ve modüler destek sağlanarak başarı oranını artması hedeflendi. Bu çalışmalar neticesinde öğrencilerin başarı oranarılarında önemli bir artış gözlenirken, 2016 yılında bilgi evleri bünyesinde 9 öğrenci Fen Lisesi kazanmış ve birçok öğrenci de Anadolu liselerine yerleşmişti. 

Bu yıl bu başarı ikiye katlanarak artarken, merkezi yerleştirme sonucunda fen liselerine 18, Anadolu liselerine ise 60 öğrenci yerleştiren Bilgi Evleri önemli bir başarı elde ederek dikkatleri üzerinde topladı. 
Son Güncelleme: 15.08.2017 13:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37