Demirci, Bilgievi öğrencileri ile kitap okuma etkinliğinde buluştu

Demirci, Bilgievi öğrencileri ile kitap okuma etkinliğinde buluştu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
27 Ocak 2018 Cumartesi 21:57
 Demirci, Bilgievi öğrencileri ile kitap okuma etkinliğinde buluştu

Eğitime verdiği desteklerle ve gerçekleştirdiği projelerle, adından sıkça söz ettiren Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Akse Meydan Semt Konağında özel olarak tasarlanmış sedirli salonda gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğine katıldı. 

Her gün bir bilgievinin 20’er kişilik gruplarla katılım gösterdiği etkinlik iki saat sürüyor. Yarıyıl tatili boyunca artırılarak devam edecek olan kitap okuma etkinliğinde öğrencilere öğretmenleri de eşlik ediyor.
 
Kitap okuma bilincinin oluşturulması ve kitap okuma sevgisinin aşılanması için her zaman etkinlik ve faaliyetlerin gerçekleştirildiği bilgievlerinde aynı zaman da zengin ve seçkin kütüphane imkânlarından öğrenciler ücretsiz olarak faydalanıyor.

BAŞKAN DEMİRCİ: EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ GERÇEK OKURLAR YETİŞTİRMEK

Öğrencilerle beraber kitap okuyan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, kitap okumanın önemi ve faydaları hakkında tavsiyelerde bulundu. Çocuklarla teker teker ilgilenen ve onlarla birlikte kitap okuyan, okudukları kitaplar hakkında görüşler alan Demirci, öğrencilerle bir süre sohbet etti. 

Eskiden bu tür imkânların olmadığını ifade eden Başkan Demirci, "Belediye olarak gençlere ve çocuklara yönelik birçok önemli projeye ev sahipliği yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.  Anne-Çocuk Kulüpleri, Gençlik Merkezi ve Bilgievlerimiz’de ilkokul çağından üniversiteye kadar çocuklarımıza ve gençlerimize ücretsiz hizmet veriyoruz. 

Merkezlerimizde akademik programların yanı sıra kültür, sanat ve spor dallarında ücretsiz kurslar vererek çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde ilçemizde okuyan 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz "Okuyoruz Söyleşiyoruz" projemizle bugüne kadar 3500 öğrencimize ücretsiz olarak kitaplarını ulaştırıp, yazarlarıyla buluşturduk. 

Bu ve buna benzer projelerimizin en önemli hedefi, çocuklarımıza kitap okuma sevgisi kazandırmak, çocuklarımızın kitaplarla sıkı dost olmalarını sağlamak, zihinsel ve ruhsal dünyalarını zenginleştirmektir. 

Bunun yanında yıl boyu düzenlediğimiz kitap okuma şenliğinde ise öğrencilerimizle buluşuyoruz. Belirli aralıklarla düzenlediğimiz bu faaliyetlere katılım sağlamayı ve onlara örnek birer birey olmamız gerektiğini her zaman önemsiyor ona göre davranıyorum" dedi. 


Son Güncelleme: 27.01.2018 21:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37