banner55

Deprem bilinci aşılanıyor

Deprem bilinci aşılanıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Ağustos 2017 Çarşamba 11:38
Deprem bilinci aşılanıyor

Büyükşehir Belediyesi'nin 16-17 Ağustos günlerinde düzenleyeceği IV. Uluslararası Deprem Çalıştayı öncesinde bilgilendirme amaçlı çeşitli etkinlikler yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı İzmit yürüyüş yolunda deprem konusunda farkındalık oluşturulması amacı ile stant açıldı. Açılan stantla vatandaşlar deprem konusunda bilinçlendirme amaçlı bilgilendirme broşürleri ve dergiler dağıtıldı. Gebze Kent Meydanı’nda açılan Güvenli Yaşam Odası ise Yapılacak olan deprem çalıştayı öncesinde ilimizin çeşitli bölgelerinde deprem bilgilendirme etkinlikleri yapıldı.
 
KENT GENELİNDE DEPREM ETKİNLİKLERİ
Uluslararası Deprem Çalıştayı ile birlikte deprem bilincini aşılamak ve depremi unutturmamak amacı ile Kocaeli’nde birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Yürüyüş Yolu üzerinde Deprem Bilgilendirme Standı kuruldu. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü İzmit yürüyüş yolunda açtığı stantla vatandaşlar deprem konusunda bilinçlendirildi. Vatandaşlara bilgilendirme broşürleri ve dergiler dağıtıldı.
 
BİLİNÇLENDİRME STANTLARI
Deprem bilinçlendirme standına gelen çocuklara da 'Depreme Hazırım' isimli doğal afetler için eğitici genel kültür oyunu ve kumbara hediye edildi. Stantta vatandaşların depremle ilgili hatıralarını yazmaları için ayrılan bir bölümde vatandaşlar anı defterini doldurarak imzaladı. Öte yandan Gebze Kent meydanına ve İzmit Cumhuriyet Meydanı’na Güvenli Yaşam Odası konuşlandırıldı.
 
GÜVENLİ YAŞAM ODASI
Güvenli Yaşam odasında yapısal olmayan risklerin azaltılması(YORA)  konusunda bilgilendirici sunumlar yapıldı. Ayrıca İzmit yürüyüş yoluna depremle ve afetlerle ilgili projelerimizi tanıtmak üzere stantlar kuruldu. Güvenli yaşam odası ve stantlarda Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan afetle ilgili uyarılar içeren  'Afete Hazırlık Oyunu' ve çocukları tasarruf bilincini artırmak ve afetle ilgili bilgiler içeren kumbara ve bilgilendirici dokümanlar dağıtıldı.
 
DİĞER ETKİNLİKLER
Öte yandan 17 Ağustos Günü İzmit Bilim Merkezi’nde “Depremi Öğrenme ve Anlama Atölyesi kurulacak.  Aynı gün saat 14.00’da Bağçeşme Mezarlığında Deprem Şehitleri İçin Kuranı Kerim ve Dua etkinliği de gerçekleştirilecek. 


Son Güncelleme: 16.08.2017 11:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37