banner55

Dilovası'nda eğitim konuşuldu

Dilovası'nda eğitim konuşuldu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Mart 2018 Salı 11:21
Dilovası'nda eğitim konuşuldu

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürleri ile bir araya gelerek ilçedeki eğitimin durumu ve sorunları üzerine toplantı yaptı.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, ilçede ki eğitim sorunlarını konuşmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ve okul müdürleri ile bir araya geldi. Toplantıya Dilovası Belediye Başkan Yardımcıları Fazıl Polat, Mühiyettin Gültekin ve Edip Bingöl'de katıldı.

BALAY'DAN BAŞKAN TOLTAR'A TEŞEKKÜR


Tavşancıl Sahil Resturant'ta düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, "2014 yılında göreve başladığımdan bu yana ekibimizle birlikte güzel çalışmalara imza etmeye çalışıyoruz. İlçemizde eğitim alanında Belediye Başkanımızın önemli desteklerini hep gördük. Eğitime önem veren bir başkanımızın görev başında olması bizlerin işlerini kolaylaştırıyor. 

Göreve geldiğinden bu yana tüm okullarımızın kırtasiye masraflarını, okullarımızın güvenliği için olması gereken kamera sistemi, okullarımızdaki kütüphane eksikliği konusunda gerekli desteği, okullarımızın ulaşım konusunda her zaman gerekli desteğini gördük. Ayrıca Çolakoğlu Metalurji'nin katkılarıyla Dilovası Eğitim Dostları grubu kurarak iki yıl boyunca çok güzel çalışmalar yaptık. Belediyemizin desteği ile Akşemsettin okulumuza anaokulu sınıfı açtık. Bunların dışında bir çok çalışmamızda belediyemizi hep yanımızda gördük. Başkanımıza eğitime sunduğu desteklerden dolayı kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİ SİZLERE EMANET


Ardından konuşan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar şunları söyledi: 

Dilovası eğitim alanında son 10 yılda altın yıllarını yaşadı. Yeni eğitime açılan okullarımızla okul ihtiyacımız yok denilebilecek düzeye ulaştı. Bu konuda bizlere hep destek olan Başbakan Yardımcımız Fikri Işık ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Yarınlarımızın güvencesi, ülkemizin geleceği çocuklarımızı yetişme gibi önemli ve kutsal bir görevi gerçekleştiriyorsunuz. Bu yük sizlerin sırtındadır. Bu kutsal ve onurlu görevi yapmak için meşakatli görevlerinizde bir kez daha başarılar diliyorum. 

ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM EKSİKLİKLERİNİ GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ


Okullarımızda %80 oranında kadrolu ve branş öğretmenlerimiz görev yapıyor. Eğitimin daha kaliteli olacağı inancındayım. Bizde eğitime geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimini en iyi şekilde icra etmeleri için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İlçemizde ekonomik olarak genelde çalışan kesimden oluştuğu için bu çocuklarımızın eğitimine de yansıyor. Bizde sosyal belediyecilik anlayışı ile çocuklarımızın eğitim konusunda ki eksikliklerini gidermek için destek vermeye çalışıyoruz. 

EĞİTİM HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZ OLDU


Eğitimde son yıllarda önemli gelişmeler yaşıyoruz. Yaşanan gelişmeler bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. İlçemiz son 3 yılda TEOG'ta en çok artış yapan ilçe haline geldi. Biz göreve geldiğimizde İlçemiz eğitime yapılan hizmet hiç bir zaman boşa gitmez diyerek, ülkemize faydalı insan yetiştirilmesi için önceliğimiz hep eğitim oldu. Tabi göreve geldiğimizden bu yana 4-5 seçim atlattık ve 15 Temmuz gibi hain bir darbe girişimine tanık olduk. 

Bu süreçler bazı aksaklıklara neden oldu. Ama yine açığımızı kapatmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. İlçemize yaptığımız hizmetlerin yanında eğitime hizmet etme noktasında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yeterli mi değil ama bizimde bütçemizi aşan yatırımlar oluyor. Bunları da hükümetimizin ve Büyükşehir Belediyemizin desteği ile gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Görev yaptığımız süre içinde halkımıza söz verdiğimiz vaatleri yerine getirmek için çalışacağız.

BAŞKAN TOLTAR, UYUŞTURUCUYA DİKKAT ÇEKTİ


Başkan Toltar konuşmaların sonunda eğitimcilerden bir ricada bulunarak "Bizim çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişiminde önemli yeriniz var. Sizlerden isteğim, ilçemizde son zamanlarda iyice artan uyuşturucu madde konusunda önemli hassasiyet göstermenizi istiyorum. Her şeyin başı eğitim. Bu konuda da sizlere çok büyük görevler düşüyor. Ülkemizin geleceği gençlerimizin hayatlarını karartmalarına seyirci kalmayalım" dedi.

BAŞKAN TOLTAR TALEPLERİ DİNLEDİ


Başkan Toltar'ın konuşmasının ardından okul müdürleri ile sohbet havasında geçen toplantıda okul müdürleri talep ve öncelikli istekleri konusunda fikir alışverişinde bulundular.    

Son Güncelleme: 13.03.2018 11:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37