banner55

Down sendromlu öğrenciler temsili polis oldu

Down sendromlu öğrenciler temsili polis oldu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Mart 2019 Perşembe 16:32
 Down sendromlu öğrenciler temsili polis oldu
SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Nilüfer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde eğitim gören down sendromlu ve diğer özel öğrenciler, "Down Sendromu ve Farkındalık Günü" kapsamında düzenlenen etkinlikte temsili polis oldu.  

Serdivan ilçesindeki eğitim merkezinde gerçekleştirilen programda, trafik polisi yeleği giyen çocuklara polisler tarafından "trafik denetleme" kartı ile kırmızı düdük verildi. Çocuklar ayrıca trafik hakkında bilgilendirildi. 
Merkezin müdürü Metehan Serbest, etkinlikle "Down Sendromu ve Farkındalık Günü"ne dikkati çekmek istediklerini söyledi.

Her yıl yaklaşık 3 bin down sendromlu çocuğun dünyaya geldiğini dile getiren Serbest, "Bizler, çocuklarımızı toplumla birlikte hareket etmek için hazırlamalı, onları yaşamın gerçek unsuru haline getirmeliyiz. Onlara toplumda yer vermeli, çalışmaları, üretmeleri için fırsatlar sunmalıyız. Gerçek fırsatlar onları tanıyarak yapabilecekleri işleri, içlerindeki potansiyeli fark etmekten geçer." diye konuştu.
Konuşmaların ardından polis ekipleri tarafından polis arabaları ve motosikletlerine bindirilen çocuklar keyifli vakit geçirdi.

Etkinliğe, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, polis ekipleri, öğretmenler ve veliler katıldı.   
Son Güncelleme: 22.03.2019 00:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37