banner55

Eğitimde doğru adres: Özelsin Koleji

Eğitimde doğru adres: Özelsin Koleji

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Nisan 2019 Salı 16:06
 Eğitimde doğru adres: Özelsin Koleji

Gebze Tatlıkuyu Mahallesi’nde eğitim veren Özelsin Koleji bölge basınıyla bir araya geldi.

ÖZELSİN Koleji'nin Kurucu İcra Kurucu Başkanı Abdullah Ergön ve Genel Müdür Yavuz Selim Uzun Özelsin Koleji’nin kuruluş sürecini ve hedeflerini anlattılar.

Eğitim alanında yüksek kalite ve standartta bir hizmet verebilmek için yola çıktıklarını belirten Abdullah Ergön şunları söyledi:

2013 yılında Deva Sağlık Meslek, 2014 yılında Deva Anadolu ve 2017 yılında Deva Akşam Lisesi ile çıktığımız yolculuğu 2018 yılında Özelsin Koleji’ni açarak taçlandırmış olduk. Her öğrencinin okulun teknolojik ve sosyal imkânlarından eşit düzeyde yararlanması gerektiğini savunan ÖZELSİN Koleji, bu amaçla 8 boyutlu eğitim modeli ile farklılıkları gözeten ve buna göre eğitim imkanı sunan konseptiyle Gebze de önemli bir açığı kapatmıştır. 

ÖZELSİN Koleji Gastronomi’den, Robotik kodlama atölyesine, akıl oyunlarından, görsel ve bilişsel sanatlar atölyelerine ve yüzme havuzundan, buz pateni pistine kadar önemli imkanlar sunan bir okuldur.

ERGÖN: ÖNCELİĞİMİZ ÖRNEK BİR NESİL YETİŞTİRMEK

Daha iyi bir dünya için geleceği eğitimle aydınlatıp araştıran, sorgulayan, üretken aydın nesillere yön veren ve ülkesine değer katan ideal bireyler yetiştirmeyi vizyon edindiklerini belirten Ergön, “Geliştirdiğimiz yenilikçi eğitim modelleriyle daha iyi bir gelecek için sorgulayan, entelektüel hedefleri olan, birbirine saygılı, geçmiş ve gelecek arasında bağ kurabilen örnek bir nesil yetiştirmek en önemli önceliğimizdir.

Öte yandan bireyselleştirilmiş eğitim modeli ile öğrenmeyi öğrenerek bilgiyi içselleştirip ona yön veren; sadece ders başarısıyla değil, bilim, kültür, sanat ve spor gibi alanlarda da yetkin; evrensel bakış açısına sahip olarak yenilikçi düşünen ve fikirlerini özgürce ifade edebilen; kendi değerlerini özümseyen, farklı kültürleri ve değerleri tanıyıp farklılıklara saygı duyan; küresel seviyede bilimsel ve kültürel çalışmalarda yabancı dilini etkin kullanabilen ve geleceğe yön veren bireyler yetiştirmeyi kendimize misyon edindik" şeklinde konuştu.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

ÖZELSİN Koleji olarak bir çok kademede eğitim verdiklerini belirten Abdullah Ergön, “Okul öncesi ve ilkokul eğitimi birbirini tamamlayan ve birbirinin devamı niteliğindeki eğitim kurumudur. Eğitim sürecinin ilk bölümünü oluşturan okul öncesi eğitimi, Kolejimizde 4 ve 5 yaş gruplarını kapsar. Okul kavramı ve yaşantısıyla ilk kez tanışan öğrencilerin, okulu yaşam ve öğrenme alanı olarak benimsemeleri, sevmeleri ve okul ortamında mutlu olmaları öncelikli amaçlarımız arasındadır. Çocuklar, bağımsız ve eleştirel düşünme becerileri kazanırken, kendini ifade etmeyi ve paylaşımcı bir ortama uyum sağlamayı okul öncesinde öğrenmeye başlar" dedi.

ÇOCUKLARIMIZ TÜRKÇEYİ ÇOK İYİ ÖĞRENMELİ

Okul öncesi eğitime çok büyük önem verdiklerini de belirten Ergön, "Türkçe dil etkinleriyle öğrencilerimizin; Türkçeyi düzgün kullanma, kendini doğru ifade etme, sözcük dağarcığını geliştirme, yaratıcı ve farklı düşünme becerisi sağlama, dinleme, verilen konu hakkında fikir belirtme, akıcı ve hızlı düşünme becerileri kazanmasını hedefliyoruz. 
Öte yandan Türkçe dil etkinlikleri ile yani şiir, tekerleme, bilmece, parmak oyunu, canlandırma, hikâye oluşturma, hikâye anlatma, grup sohbeti gibi etkinliklerle bu eğitimi pekiştiriyoruz" şeklinde konuştu. 

YABANCI DİL EĞİTİMİ ERKEN BAŞLAMALI

Okul öncesinde yabancı dil eğitimi konusunda da oldukça önemli bir hizmet verdiklerini belirten Ergön: "0-6 yaş arası, dil öğrenmenin en aktif ve en kalıcı olduğu dönemdir. Dil eğitimine ne kadar erken yaşta başlanırsa öğrenme de o ölçüde hızlı gerçekleşir. Yabancı dilde hızlı ilerleyebilmek için öncelikle anadil eğitiminin iyi olması gerekir. 

Kolejimizde çocukların Türkçe becerilerini geliştirmekle birlikte, İngilizceyi günlük hayatlarında yaşayarak daha iyi öğrenecekleri yabancı dil eğitimi imkânı sunmaktayız. Yabancı dil eğitimi, yerli öğretmenler ve yabancı dil eğitimini yurt dışında almış, o kültürü bilen, yurt dışı deneyimine sahip yabancı öğretmenler tarafından verilmektedir" dedi.

BİLİMSEL BECERİLERİNİ GELİŞTİRİYORUZ

Okul öncesi eğitimin ardından ilkokul seviyesinde eğitimlerine devam eden öğrenciler için özel bir çalışma yaptıklarını belirten ÖZELSİN Koleji'nin kurucusu Abdullah Ergön, " ÖZELSİN Koleji’nde önceliğimiz, öğrencilerimizin okulu sevmeleri; yaşam, keşfetme, öğrenme alanı olarak benimsemeleridir. İlkokul yılları boyunca işlevsel okur-yazarlığın oluşturulması, bilimsel merak ve bilimsel düşünme biçiminin kazandırılması, öğrenme motivasyonunun sağlanması esas alınır. Program içeriği ve eğitim yöntemiyle, çocuğun gelecekteki akademik gelişiminin ve sosyal hayat becerilerinin temelleri bu dönemde atılır. İlkokul yıllarında çocuğun kazandığı temel bilgi, beceri ve tutumlar onlara hayatları boyunca eşlik eder. 

Bu nedenle çocuğun içindeki potansiyelin desteklenmesi gerekir. İlkokulda, öğrenciye bilişsel beceriler kazandırmanın yanı sıra, onların toplumda etkili bir birey olmasına zemin hazırlayacak beceri ve tutumlar geliştirilir. Ana dilini doğru, akıcı ve zengin bir şekilde kullanabilme, yabancı dilde iletişim kurabilme, sayısal yetenekleri geliştirme, bireyler arası ilişkilerde yetkinlik ve problem çözme becerileri gibi yaşamsal kazanımlar da bu dönemde edinilir" dedi.

UZUN: DOĞRU ADIMLAR ATMALARINA YARDIMCI OLUYORUZ

Ortaokul seviyesinde ki eğitime dair açıklamalarda bulunan ÖZELSİN Koleji Genel Müdürü Yavuz Selim Uzun ise şunları söyledi: 

Okulumuz eğitim sistemi, geleceğin dünyasına değer katabilecek nitelikli insan yetiştirmeyi hedef alarak oluşturulmuştur. ÖZELSİN öğrencilerinin disiplinler arası yaklaşımla oluşturulan eğitim içeriğiyle, kişiye özgü hedeflenen kazanımlara ulaşmaları takip edilir. Ulusal ve uluslararası platformlarda bilimsel çalışmalar yapılırken; aynı zamanda 7. sınıftan itibaren Liselere Giriş Sınavı (LGS) için hedefler belirlenir. 

Bu hedefler doğrultusunda planlı çalışmalar yürütülür. Akademik değerlendirme sınavlarıyla belirlenen ihtiyaca göre oluşturulmuş “Türdeş Eğitim Gurupları”nda, hafta içi ve hafta sonu etüt programlarıyla “Tam Öğrenme” gerçekleşmesi sağlanır. Yarıyıl ve yaz tatilinde devam eden “Liselere Giriş Sınavı” (LGS) hazırlık programları ile başarılı bir lise yaşantısına doğru ilk adımı atmış olurlar. “Yetenek Geliştirme Programı” kapsamında öğrencilerimizin spor, kültür ve sanat eğitimlerinde branşlaşmalarını sağlayarak, yetenekleri doğrultusunda yetkinlik kazanmaları sağlanır. “Sosyal Sorumluluk Projeleri”yle canlılara ve çevreye karşı duyarlı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirilir. 

Uyguladığımız yoğunlaşmış İngilizce programıyla da İngilizceyi yabancı dil olarak algılanmaktan çıkarıyoruz. Uluslararası seviyede bilimsel ve kültürel çalışmalarda kendini etkin bir şekilde ifade edebileceği “Çift Yabancı Dil Eğitimi” imkânı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

İYİ BİR ÜNİVERSİTE İÇİN KARİYER PLANLAMASI ŞART

Son olarak lise seviyesine yönelik vermiş oldukları hizmetler hakkında da bilgiler veren Yavuz Selim Uzun aözlerini şöyle tamamladı: 

ÖZELSİN Kolejimiz bu eğitim safhasında bilim, sanat, spor ve kültürü yaşamın bir parçası olarak benimseyen, buna uygun bir ortam hazırlayan, birden fazla yabancı dili en iyi şekilde kullanan, kendi kültürünü yaşayan ve yaşatan, aynı zamanda farklı kültürlerle etkileşim içinde olan, çağdaş, toplumsal ve evrensel değerlere sahip, topluma liderler yetiştirmek amacındadır. 

Hayata Hazırlayan Kariyer Planlaması ile öğrencilerin sadece üniversite sınavına değil, üniversite hayatına ve sonrasına hazır olmalarını sağlayacak altyapı ile lise eğitimini tamamlamaları hedeflenir. Öğrencilerimizin kariyer hedeflerine emin adımlarla yürümelerine ortam ve olanak hazırlanır. 

9. sınıftan itibaren üniversiteye giriş sınavı için bireysel hedefler belirlenerek çalışmalar yapılır. Akademik değerlendirme sınavlarıyla belirlenen ihtiyaca göre oluşturulan “Türdeş Eğitim Gurupları”nda, hafta içi ve hafta sonu etüt programlarıyla tam öğrenme gerçekleşmesi hedeflenir. Yarıyıl ve yaz döneminde devam eden Üniversite Giriş Sınavları hazırlık programları ile doğru üniversiteyi ve doğru bölümü kazanmalarına olanak sağlanır.

Son Güncelleme: 30.04.2019 16:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37