banner55

Emniyet personeline deprem eğitimi verildi

Emniyet personeline deprem eğitimi verildi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Ekim 2018 Çarşamba 10:18
Emniyet personeline deprem eğitimi verildi

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 315 personele, Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde uygulamalı deprem eğitimi verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren, Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde ilköğretim ve ortaokul öğrencilerine, STK’lara, kurum ve kuruluşlara deprem eğitimleri veriliyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde, emniyet teşkilatı mensuplarına da teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Eğitimlere 315 personel katıldı.  

SİMÜLASYONLU EĞİTİMLE DENEYİM KAZANDILAR

Gruplar halinde gerçekleşen eğitimde ilk olarak emniyet mensuplarına, deprem riski ve depremle ilgili yapılması gereken bilgiler aktarıldı. Teorik eğitim sonrasında simülasyon cihazına alınan katılımcılar deprem öncesi, deprem esnası ve deprem sonrasında yapılması gerekenleri uygulamalı görme fırsatı buldu. Eğitim sonunda personellere katılım belgesi ve bilgilendirici dokümanlar takdim edildi.

HER YIL 10 BİN KİŞİ DEPREM EĞİTİMİ ALIYOR

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren merkezde, her yaş grubundan vatandaşa eğitim veriliyor. Teorik bilgilerin yanında deprem anının simülasyon cihazı ile uygulamalı gösterilmesi, eğitim alan vatandaşlara deneyim kazandırıyor. Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde her eğitim öğretim döneminde ortalama 10 bin kişi deprem eğitimi alıyor. 


Son Güncelleme: 10.10.2018 12:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37