banner55

Gökşen Mustafa Yücel’e Vefa Matematik Olimpiyatı'nın finali yapıldı

Gökşen Mustafa Yücel’e Vefa Matematik Olimpiyatı'nın finali yapıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Mayıs 2019 Cuma 12:26
 Gökşen Mustafa Yücel’e Vefa Matematik Olimpiyatı'nın finali yapıldı

Bölgemizin en büyük sanayi kuruluşlarından Kroman Çelik, Yücel Boru ve Çayırova Boru’nun kurucusu Gökşen Mustafa Yücel adına Darıca Gökşen Mustafa Yücel Anadolu Lisesi tarafından il genelindeki okullar arasında yapılan Ödüllü Matematik Olimpiyatı’nın finali bürokrasi, siyaset, akademi ve sanayicileri bir araya getirdi.

Kocaeli genelinde 12 Nisan tarihinde yapılan eleme sonunda 10 okulun finale kaldığı yarışmada birinciliği Darıca 60. Yıl Ortaokulu, ikinciliği Çayırova İsabet Koleji, üçüncülüğü ise Darıca Özel Marmara Bilge Koleji elde etti.

Bağlarbaşı Spor Salonu’nda yapılan olimpiyata Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Nilay Coşkun, Kroman Çelik AŞ Genel Müdürü Aydın Özgen ve birim yöneticileri, Emniyet Müdürü Turan Aksoy, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Sadık Akar ve İmdat Akbaba, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Darıca İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, Nüfüs Müdürü Hamza Kaya, Sosyal Yardımlaşma Müdürü Hasan Tabak, SGK Müdürü M. Hira Doğan, Darıca, Çayırova ve Gebze İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, çok sayıda okul müdürü, öğretmen, öğrenci ve aileleri izledi.

Katılımcılar Gökşen Mustafa Yücel’in, Türkiye için yeri doldurulmayacak büyük bir sanayici ve eğitim gönüllüsü olduğuna vurgu vaptılar.
Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Kroman Çelik AŞ Genel Müdürü Aydın Özgen’in şahsında bütün gurup şirketlerin sahipleri ve yöneticilerine eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür etti ve çiçek takdim etti.

Okul Müdürü Adem Şit ise  “Gökşen Mustafa Yücel’i gençlerimize tanıtmak ve rol model olmasını sağlamak amacıyla İl geneli organize ettiğimiz ‘Gökşen Mustafa Yücel’e Vefa’ ödüllü matematik olimpiyatını yakın bir zamanda bölgesel ve ulusal düzeye taşıma amacındayız” dedi.

Olimpiyata katılan okulların danışman öğretmenlerine altın, okul müdürlerine plaket ve hediye paketi, öğrencilere de 1500 TL ile 900 TL arasında değişen oranda para ödülü verildi.


Son Güncelleme: 10.05.2019 12:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37