banner55

Gönüllü İtfaiyecilere kimyasal eğitimi verildi

Gönüllü İtfaiyecilere kimyasal eğitimi verildi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Mayıs 2019 Perşembe 11:05
 Gönüllü İtfaiyecilere kimyasal eğitimi verildi


Kocaeli İtfaiyesi, Gönüllü İtfaiyecilere olası yangın ve kimyasal durumlarına karşı eğitim verdi.

Yangın ve kimyasal etkiye karşı eğitimli olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, gönüllü itfaiyecilere Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer (KBRN) tehlikeli maddeler üzerine eğitim düzenledi. 6 saat süren eğitimde, kimyasal tehlikeli maddeler hakkında bilgiler verilerek tehlikeli kimyasal madde olaylarında organizasyon ve müdahale teknikleri hakkında uygulamalar yapıldı.

MÜDAHALE VE ARINDIRMA YÖNTEMLERİ

Yangın, trafik kazaları, doğal afetler, gibi olaylarda Kocaeli İtfaiyesi’nin her zaman yanında olan, yardım ve destek veren Gönüllü İtfaiyecilere yangın ve kimyasal eğitimi verildi. Eğitim programı kapsamında yanma ve yangın bilgisi, yangın yerindeki tehlikeler, yangın organizasyonu, kapalı ve dumanlı ortamlarda ilerleme, tehlikeli maddelerin taşınması ve kodlanması, tehlikeli madde sızıntı ve dökülmesi halinde, müdahale ve arındırma yöntemleri konularında bilgiler sunuldu. 

KİMYASALLARA MÜDAHALE

Eğitimlerin ardından Kimyasal Sızıntılara Müdahale ve Arındırma Tatbikatı yapıldı. Tatbikatta ağır kimyasal ve sıvı kimyasal kurtarma elbiseli personel, kimyasal sızıntıyı önlerken olay mahallinde bulunan yaralıya da gerekli müdahaleyi yaparak dezenfekte etti. 

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER

Büyükşehir Belediyesi, kentin her köşesinde birimler kurarak olaylara müdahalenin daha etkin olmasını sağlıyor. Büyükşehir İtfaiye Birimi ayrıca sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak çalışmalarının geniş kitlelere yayılmasını sağlıyor. AKUT, GESOTİM, Gebze Akademi, Mahalle Afet Gönüllüleri ve Gönüllü İtfaiyecilerden oluşan gönüllü sayısı on binlere ulaştı.
Son Güncelleme: 16.05.2019 15:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37