banner55

GTÜ ilkokul öğrencilerinin zihinlerini geliştirecek

GTÜ ilkokul öğrencilerinin zihinlerini geliştirecek

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Şubat 2017 Pazartesi 12:09
GTÜ ilkokul öğrencilerinin zihinlerini geliştirecek



Gebze halkına ve işletme çalışanlarına yönelik pek çok örgün ve uzaktan eğitim sunmakta olan GTÜ SEM’de 2.,3.,4. ve 5. sınıflarda eğitim gören öğrencilere Mental Aritmetik programı uygulanacak.

Beynin sağ ve sol loblarının uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlayan bir zihinsel gelişim programı olan  Mental Aritmetik Programı 26 Şubat Pazar günü Gebze Teknik üniversitesi (GTÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (SEM)’inde başlayacak. Gebze Bölgesinde bulunan tüm 2.,3.,4. ve 5. sınıflarda eğitim gören öğrencilerin katılımına açık olan programda  öğrenciler kâğıt, kalem ve hesap makinesi kullanmadan 2 haneli,3 haneli hatta 4haneli sayılarla saniyeler içinde zihinden işlem yapabilme yeteneği kazanacak. 

Mental Aritmetik Programı öğrencilerin sağ ve sol yarımkürelerini birlikte çalışmasını etkilediği için beyin bütünlüğünü sağlıyor. Bu sayede öğrencilerin hafızaları güçlenip, yaratıcılıkları artıyor ve bir konuya odaklanmaları maksimum seviyeye çıkıyor. 

Mental Aritmetiğin faydalarından bir diğeri ise öğrencilerin dikkatini artırması. Özellikle dikkat problemi olan ilgilendiği konuya konsantrasyonu sağlayamayan öğrenciler bu sistemi kullandıklarında bu sorunlarının otomatikman ortadan kalkıyor. Böylelikle derslerine daha yoğunlaşıp çalışabiliyor ya da daha iyi dinleyebiliyor. 

Bu süreçte hem görsel zeka, hem de hafıza aktif bir şekilde kullanıldığından, hafıza ve görsel zeka gelişiyor ve zihin hızı ile soruları öğrenciler çözdükçe özgüven ve başarı duygusu artıyor. 
Son Güncelleme: 20.02.2017 12:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37