banner55

GTÜ, üniversite tercih döneminde destek oluyor

GTÜ, üniversite tercih döneminde destek oluyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Ağustos 2018 Perşembe 13:08
 GTÜ, üniversite tercih döneminde destek oluyor


Üniversite adayı öğrenciler GTÜ tanıtım etkinliklerinde doğru tercih için destek alıyor.  

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) tarafından üniversite tercih maratonunda aday öğrencilere doğru tercih yapmaları için destek olunuyor. Türkiye'nin en iyi araştırma üniversitelerinden biri olan GTÜ'de 1-14 Ağustos tarihleri arasında yapılan tanıtım günleri etkinlikleri fuarlarda, sosyal medyada, kampüs içinde yoğun ilgi ile devam ediyor. GTÜ Tanıtım günleri boyunca aday öğrenciler bölüm danışmanlarından bölümlere ilişkin bilgiler alıp, fakülte ve laboratuvar gezileri ile tercih etmek istediği bölümleri daha yakından tanıma fırsatı buluyor.  

Yapılan tanıtım çalışmalarında GTÜ akademisyenlerini yalnız bırakmayan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan katıldığı ulusal yayınların yanı sıra kampüs içi tanıtım faaliyetlerinde üniversiteyi öğrenci ve velilere anlatıyor. 

Kampüs içi etkinliklerden biri olan Tercih Zirvesi programında lise son sınıf öğrencileri, üniversite adayı öğrenciler ve ailelerinin katılımı ile yapılan panelde konuşan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan tercih dönemine ışık tutacak önemli bilgiler paylaştı. 

GTÜ’nün araştırma üniversitesi olma misyonun alt yapısında güçlü bir akademik kadro ve nitelikli araştırmaların yapıldığının altını çizerek, öğrencilerin GTÜ’ de ciddi bir mesleki eğitim aldıklarını söyledi. GTÜ’nün alanına hakim, girişimci ve sosyal açıdan gelişmiş mezunları ile sektörlerin nitelikli istihdam isteğini karşılayan önemli bir üniversite olduğunu belirtti. 

Mezunlarla yapılan araştırmalarda GTÜ mezunlarının kısa sürede istihdam edildiğinin ortaya çıktığını ifadelerine ekledi. Aslan, panelde mesleklerin geleceğinde uygulamaların ne yönde değişeceğini, sektörlerin öğrencilerden interdisipliner çalışmalar beklediğini vurguladı. Aslan, üniversite adayı öğrencilerin zaman gözetmeksizin GTÜ’de istedikleri alanları tanımaları için her zaman destek sağlayacaklarını ifade etti. 

Panele Mental HR – Consultancy Yöneticisi Yavuz Yiğit soruları, Türk Telekom Akademi ve İç İletişim Direktörü Mehmet Aldanmaz ise sektörlerin öğrencilerden beklentileri ile renk kattı. Panelde  doğru tercih, kariyer planlaması ve üniversite eğitimine ilişkin konularla ilgili bilgiler verildi.  


Son Güncelleme: 09.08.2018 13:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37