banner55

GTÜ ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol yapıldı

GTÜ ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol yapıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Şubat 2017 Salı 17:51
GTÜ ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol yapıldı


Gebze Teknik
Üniversitesi ile  İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Hizmet İçi Eğitim İşbirliği Protokol imza töreni, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.
 
Makam toplantı salonunda düzenlenen toplantının ardından gerçekleşen imza törenine; Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Rektör Yardımcıları, akademisyenler ile İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri katıldılar.

Güzeloğlu protokol imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: 


Bugün Kocaeli Valiliği olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün İl genelindeki  eğitimin kalitesi, her alandaki eğitim kurumlarımızın, eğitim paydaşlarımızın ve eğitime konu olan bütün aktörlerimizin eğitilmesi temelinde son 3 yılda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızın çok önemli dönüm noktasındayız. 

Kocaeli olarak, Ülke bazında bir başarıya imza atmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Kocaeli, Türkiye’yi taşıyan, sosyal, iktisadi anlamda gelecek hedeflerine doğru yürüyüşüne zenginlik sunan, taçlandıran büyük bir şehirdir. Bu açıdan eğitimde de bütün süreçlerde de bizim iddiamız sadece 1’nci sırada olmak değil bir model kent olmaktır. 
Temel bütün alanlarda ve eğitimin paydaşlarında, bilimin ışığında hayat boyu öğrenmeyi ve hayat boyu öğrenmeye dayalı bütünsel bakışın bugün çok anlamlı iş birliğinin ve protokolünü akdediyoruz. 
Gebze Teknik Üniversitesi bugün kurulduğu andan itibaren sadece ilimiz için değil Türkiye’miz için de bir değerdir. Rektörü ve akademik kadrosuyla Uluslararası alanda Endüstri 4.0 sürecinde marka ve buna bağlı patent tescillemesinde ülkemizin yüz akı olan bir üniversitemizdir. 
Türkiye üniversiteler sıralamasında bütün göstergelerde ilk 5’te olan, başarısı ve performansı uluslararası işbirlikleri ile öne çıkan bir üniversitemizdir. Bir kurumu değerli kılan o kurumun değer üretmesidir.
TÜRKİYE’DE ÇAPLI BİR MODEL VE İŞBİRLİĞİ OLACAK


Bugün bu perspektifte Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, üst başlıkta Valiliğimizin eğitime koyduğu hedeflere ulaşmak ve erişmek adına Üniversitemizde bir Hizmet İçi Eğitim işbirliği Protokolünü gerçekleştiriyoruz. 
Üniversitemizin yol göstericiliğinde kurumsal kapasitemizi arttırmayı ve bu açıdan ilimizi insani yaşam göstergeleri ve eğitimde her alanda daha iyiye ulaştırmayı amaçlayan bir protokol. 
Yararlı olacağına ve bizim için değerli olacağına yürekten inanıyorum. Gebze Teknik Üniversitemiz, bugün itibari ile Valiliğimiz, ilçe ve il düzeyindeki bütün eğitim paydaşlarımızla Kocaeli bütününde bir eğitim platformunu ve kurumsal yapısını oluşturdu. 
Türkiye’de çaplı bir model ve işbirliği olacak. Kocaeli eğitim platformumuz Kocaeli bütününde; Gebze Teknik Üniversitemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Valiliğimiz himayesinde gerçekleştirilmiş olacak. Bu Protokol; eğitimde başarıya atılmış tohum, toprağa dikilen fidandır. 
Gelecekte topluma başarı ve mutluluk olarak dönecektir.  İmzalayacağımız Protokolün hayırlı olmasını, oluşturduğumuz platformun bizim için anlamlı, insanımız, ilimiz ve ülkemiz için yararlı sonuçlar elde etmesini diliyorum.

GÖRGÜN: HEDEFİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZİN ÜNİVERSİTELERE DAHA HAZIR HALE GELEBİLMELERİNİ SAĞLAMAK
Vali Güzeloğlu’nun konuşmalarının ardından Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’de şunları söyledi:


Bugün hakikatten tarihi bir anı paylaşıyoruz. Bir ilin valisinin koordinasyonunda il milli eğitim müdürlüğü ile ilin üniversitesi arasında gerçekleştirilen iş birliği protokolü ile tüm öğrenim süreçlerini, sürecin içerisinde yer alan paydaşların etkinliğinin, veriminin ve sonuçlarının daha iyiye çıkartılmasına yönelik bir işbirliğidir. 

Burada şüphesiz sayın Valime teşekkür ile başlamak istiyorum. Hepimiz farkındayız kıymetli Valimizin eğitime, bilime verdiği önemi bütün toplantılarında, katıldığı programlarında görüyoruz. Bizlere vizyon çizerek bu konudaki algımızın açık olmasını sağlamakta ve hedefler koyarak önümüzü açmaktadır. Kendisine teşekkür ediyoruz. 

Milli eğitim müdürlüğü ile imzalayacağımız bu protokol ile biz özellikle eğitim programlarının modellenmesi, hizmet içi eğitimlerinin buluşturulması konularına ağırlık verirken üniversite olarak üniversitelerin girdisi olan orta öğretim ve lise mezunu olan öğrencilerimizin üniversitelere daha hazır gelebilmelerini sağlamaktır. 

Biz Gebze Teknik Üniversitesi olarak bölgemizdeki birçok lise ile protokoller imzaladık. Liseler bazında; gerek eğitimlerin düzenlenmesi, gerek iş birliklerinin yapılması esnasında sayın valimizin bize çizdiği vizyon çerçevesindeki protokollere sırasıyla imzalarımızı attık. 

Sayın Valimizin önderliğinde bu iş birliği protokolü ve gerçekleştirilecek olan bu platformla birlikte de gerek üniversite öncesindeki TEOG, daha sonra üniversite yerleşim sınavları sıralamaları, daha sonra uluslararası ölçeklendirme ve değerlendirme  sistemlerinde Kocaeli’mizin ön sıralarda olacağını ve daha da iyiye gideceğini ve bizim de bu konuda sorumluluk sahibi olduğumuzu bu iş birliği ile inşallah göstermiş olacağız. Bu Protokol imza törenimizin İlimize hayırlı olması dileklerinde bulundu.
Konuşmaların ardından  Gebze Teknik Üniversitesi ile  İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün   Hizmet İçi Eğitim İşbirliği protokolü,  Vali Güzeloğlu, GTÜ Rektörü Haluk Görgün ve Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik  tarafından  hayırlı olsun dilekleriyle imzalandı. 



Son Güncelleme: 07.02.2017 18:00
Anahtar Kelimeler:
BilecikMarul
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37