banner55

GTÜ'de atıklar eğitime dönüştü

GTÜ'de atıklar eğitime dönüştü

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Temmuz 2018 Perşembe 14:44
GTÜ'de atıklar eğitime dönüştü
GTÜ Mimarlık öğrencileri yaptıkları yılsonu atölye çalışmalarında teoriyi uygulamaya aktarırken hem eğlendi hem öğrendiler. Öğrencilerin atölyelerinde kullandıkları malzemeler ise sanayi atıkları oldu. 

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mimarlık Tasarım Topluluğu (MİTA) öğrencilerinin düzenlediği Pupa 2.0 etkinliğinde, tüm dönem boyunca fakülte ve çevre firmalardan biriktirilen atık atölye malzemelerini, kampüs içinde yerinde/yeniden üretimlere dönüştürdü. Etkinliğe Türkiye’deki 25 farklı üniversiteden 65 mimarlık bölümü öğrenci ve mezunları katıldı. 

Geçtiğimiz yıl atık malzemeler kullanılarak birebir uygulamalarla oluşturulan geçici strüktürlerle başlayan PUPA etkinliğinin bu seneki teması DÖNÜŞÜM olarak belirlendi. Tüm atık malzemelerin, DÖNÜŞÜM teması içinde üretim potansiyellerinin araştırıldığı atölye; yerinde yeniden senaryolaştırılıp, atölye yürütücü ve katılımcılarının etkinlik boyunca tasarladığı ve uygulama şansı bulduğu bir birliktelik süreci olarak gerçekleştirildi. 

PROTEZ YÜZEYLER, MERZ, HESAPMEKAN, SPACESLUM, DÜŞ MEKAN, GARİP KATALOG, AL  7 atölyede yapılan çalışmalarda öğrenciler yıl boyunca öğrendikleri teorik bilgileri eğlenerek tekrarlama ve ürüne dönüştürme imkanı buldular.  

Son Güncelleme: 05.07.2018 14:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37