banner55

GTÜ’de imzalar bilişim sektörü için atıldı

GTÜ’de imzalar bilişim sektörü için atıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Mayıs 2019 Perşembe 11:34
   GTÜ’de imzalar bilişim sektörü için atıldı

 GTÜ ile Birleşik Uzmanlar Bilişim A.Ş. arasında AR-GE iş birliği ve mentorlük çerçeve sözleşmesi imzalandı. 

Üniversitenin bilgi birikiminin reel sektörlere aktarılması adına çeşitli sektörlere ait firmalarla yapılan iş birlikteliklerine bir yenisini ekleyen bilişimin güçlü akademisi Gebze Teknik Üniversitesi ile Birleşik Uzmanlar Bilişim A.Ş. arasında sözleşme imzalandı. 

Sözleşmeye ait protokol metni Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Rektör Yardımcıları Büyük Toplantı Salonunda, GTÜ adına Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Arif Çağdaş Aydınoğlu ve BİRLEŞİK UZMANLAR BİLİŞİM Adına AR-GE Direktörü Aret Tarpinof tarafından imzalandı. Protokol imza toplantısına ayrıca GTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nilay Coşgun, Birleşik Uzmanlar Bilişim yetkilileri ve GTÜ Teknoloji Transfer Ofisi uzmanları katıldı.                                                                                    
İş uygulamaları ve teknoloji danışmanlığı hizmetleri sağlayan profesyonel bilişim şirketi ile imzalanan protokol ile lisans ve lisansüstü öğrencilerin bitirme ödevleri, lisansüstü tez ve doktora tezleri isteğe bağlı olarak şirketin AR-GE konularından seçilebilecek. 

Üniversite ve şirket ortak çalışma konularında bilgi, tecrübe paylaşımı yaparken projelerde müşterek çalışmalar yürütebilecek. Beraber yürütülen çalışmalarda üniversite ve şirket karşılıklı altyapı kaynaklarını birlikte kullanıp, konularla ilgili karşılıklı seminer bilgilendirme toplantıları yapabilecekler. 

Ulusal ve uluslararası projelere birlikte katılım sağlayabilecekler. Öğrenciler için staj imkânları ve iş olanakları şirket tarafından sağlanabilecek. Sanayiye araştırmacı yetiştirilmesi adına ortak çalışmalar yürütülebilecek.

Son Güncelleme: 23.05.2019 11:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37