banner55

GTÜ'de öğrencileri Rektör Görgün karşıladı

GTÜ'de öğrencileri Rektör Görgün karşıladı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Eylül 2017 Salı 09:51
GTÜ'de öğrencileri Rektör Görgün karşıladı
Üniversite sınavını başarıyla tamamlayan ve GTÜ'yü hemen hemen birçoğu ilk tercihlerinde yazan üniversite öğrencileri, ilk günlerinin heyecanını doyasıya yaşadılar. GTÜ de gerçekleştirilen oryantasyon programı ile ilk kez üniversite hayatına başlayacak olan öğrenciler Rektör Görgün tarafından karşılandılar. 

Gebze Teknik Üniversitesi’ne (GTÜ) 2017-2018 akademik yılında kayıt yaptıran hazırlık ve 1. sınıf öğrencileri için 'Oryantasyon Programı' düzenlendi. Elektronik Mühendisliği Amfi Salonlarında gerçekleştirilen program kapsamında GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Şermin Keleşoğlu, Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Işıl Kurnaz, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hamit Yıldırım öğrencilere yönelik bilgilendirmede bulundular. Programa ayrıca Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Babür Özçelik ve Prof. Dr. Hasan Aslan’ın yanı sıra bölüm başkanları akademik ve idari personel ile öğrenci ve aileleri katılım gösterdiler.

ARANAN MEZUNLAR OLACAKSINIZ


Rektör Prof Dr. Haluk Görgün, programa katılan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Güçlü akademik kadrosu ve donanımıyla, araştırma olanakları ve sağlam alt yapısıyla, Türkiye’nin en iyi üniversite – sanayi bütünleşmesini gerçekleştiren Gebze Teknik Üniversitesi’ne hoş geldiniz. Dünyanın sayılı üniversitelerinden biri olan GTÜ’ de sizleri çok güzel günler bekliyor. Görünen ve görünmeyen birçok GTÜ avantajını keşfetmeye hazır olun. 

GTÜ'lü olmanın çok yoğun bir çalışma sürecini, araştırma yapıp proje üretmeyi beraberinde getirdiğini unutmayın. Ancak bu yorgunluğunuzu atmanız için kampüsümüzde her türlü güzelliğin de mevcut olduğunu söylemek isterim. Biz GTÜ yönetimi, akademik ve idari kadrosu sizlerin en iyi şekilde eğitiminizi sürdürüp buradan çok iyi bir mühendis, mimar, bilim insanı, yönetici olarak mezun olmanız için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Sizler de bu gayretlerimizin karşılığı olarak kendinizi geliştirecek ve Hong Kong’ta, Çin’de, Amerika’da Hindistan’da aranan mezunlar olacaksınız.

ÖĞRENCİLERİMİZ ŞİRKET KURUYOR


GTÜ mezunlarının yarıya yakınının daha mezun olmadan iş bulduğunu anımsatan Rektör Görgün, özellikle mezunların kendi alanlarında çalışmalarından büyük mutluluk duyduklarını ve geçtiğimiz yıllarda 23 öğrenciye şirket kurmalarında yönetimsel, hukuksal ve mali destek sağladıklarını ifade etti. 

Rektör Görgün’ün konuşmasının ardından Şermin Keleşoğlu, öğrenci işleri bilgi sistemi, kayıtlanma, ders seçimi ve not sistemi konularında bilgilendirme yapmak üzere söz aldı.

Daha sonra Prof. Dr. Işıl Kurnaz tarafından yurt dışı eğitim olanakları ve Dış ilişkiler Ofisi’nin çalışmalarının tanıtılmasıyla devam eden program, Hamit Yıldırım’ın üniversitenin sosyal imkanları hakkında bilgilendirme yapmasıyla sona erdi. Salonda açılan ‘Balık Adamlar Marmara Sualtı Fotoğraf Sergisi’ fotoğraflarını inceleyen öğrenciler için etkinlikten sonra ayrıca mangal partisi verildi.   


Son Güncelleme: 12.09.2017 09:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37