banner55

GTÜ'de, Türkiye'de ilk STEM eğitim projesi

GTÜ'de, Türkiye'de ilk STEM eğitim projesi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Kasım 2017 Çarşamba 10:55
GTÜ'de, Türkiye'de ilk STEM eğitim projesi
Lise öğrencilerine yönelik Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan, Üniversite destekli STEM eğitim projesi GTÜ kampüsünde başladı.

Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) arasında imzalanan protokol gereği ortaöğretim öğrencilerine yönelik STEM Eğitimi Projesi başlatıldı. Çayırova İlçesi’ne bağlı ortaöğretim kurumlarının tamamından seçilen 22 öğrenciye 4 hafta süresince, Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından STEM Eğitimi verilmeye başlandı.

STEM Eğitimi Projesinin açılışını Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Gebze Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü (SEM) Doç. Dr. Bünyamin COŞUT tarafından gerçekleştirildi.

STEM Eğitimi Projesi kapsamında öğrencilere hitap eden Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, ülkemizin daha ileriye gidebilmesi için öğrencilerimizin 21 yüzyıl becerileri ile donatılması gerektiğini belirterek, bu bağlamda eğitimde yeni bir yaklaşım olan STEM (Bilim Teknoloji Mühendislik Matematik) Eğitimi Projesini hayata geçirdiklerini ifade etti. 

STEM Eğitimi Projesi ile öğrencilerin; girişimci, inovatif eleştirel düşünebilen, etkili problem çözebilen ve takım çalışmasına uyum sağlayan bireyler olmasına olumlu katkılar sunacağını ve Gebze Teknik Üniversitesi ile yaptıkları tüm proje işbirlikleri için başta Rektörümüz Sayın Prof.Dr.Haluk Görgün beyefendi olmak üzere desteklerini esirgemeyen üniversite yetkililerine teşekkürlerimi iletiyorum dedi.

Proje açılış konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Bünyemin Coşut, STEM Eğitimi’nin çok önemli olduğunu ve öğrencileri Gebze Teknik Üniversitesi’nde STEM Eğitiminin öneminden ve öğrencilere STEM Eğitimi vermelerinin kendileri için mutluluk verici olduğunu belirtti.
 
STEM Eğitimi Projesi’nin koordinatörü AB-Scientix STEM Eğitimi Türkiye Temsilcisi Dr. Şahin İdin, STEM Eğitimi Projesi ile sanayi ve endüstride çok önemli bir konumu olan Kocaeli’nde bu projenin gerekli olduğunu ve STEM Eğitimi Projesi’nin birçok kuruma da örnek olmasını belirtti.
BİLİMSEL YAKLAŞIM, NANO TEKNOLOJİ VE UZAY BİLİMLERİ DE ÖĞRENECEKLER
Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gebze Teknik Üniversitesi işbirliğinde Çayırova İlçesi’ndeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 22 öğrenciye STEM Eğitimi Projesi kapsamında uygulamaları STEM Eğitimi Projesi kapsamında öğrencilere dört hafta süresince STEM Eğitimi ile ilgili uygulamalar gerçekleştirilecektir.  

Projenin ilk günü, STEM Eğitimcisi/Maker Dr. Şahin İdin öğrencilere STEM kavramını, STEM Eğitiminin önemi ve STEM Eğitimi ile ilgili uygulamalı çalışmalar gerçekleştirdi. Gebze Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden, Nanoteknoloji Enstitüsü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Turgut Tut ve Matematik bölümü öğretim görevlisi Sait Erkovan tarafından STEM Eğitimi ile ilgili uygulamalar yapılırken, projenin ilerleyen günlerinde öğrenciler, Nano teknoloji laboratuvarlarına ziyaretler ile uzay bilimlerinin temelleri gibi konuları da işleyecekler.  


Son Güncelleme: 08.11.2017 11:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37