banner55

GTÜ'de yeni dönem: Yeni model devlet üniversitesi

GTÜ yeni nesil devlet üniversitesi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Eylül 2016 Pazartesi 12:01
GTÜ'de yeni dönem: Yeni model devlet üniversitesi
Dünyadaki baş döndürücü yenilik ve değişimden üniversitelerde nasibini almaya başladı. Gebze Teknik Üniversitesi  kısa bir süre önce kurulan güçlü vakfı ile küresel çapta üniversiteler arasına girmek için yeni bir dönem başlattı. 

Ocak ayında mütevelli heyetinin katılımı ile gerçekleştirilen vakıf oluşumu istişare toplantısının ardından Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı ilk yönetim kurulu toplantısını Kocaeli Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. 

Toplantıya Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Sarı, Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, GTÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Abdurrahman Akyol, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, Kale Oto Radyatör Yönetim Kurulu Üyesi Celal Kaya katıldı.
 
GTÜ YENİ NESİL BİR DEVLET ÜNİVERSİTESİ 
Toplantıya geçtiğimiz günlerde açıklanan TÜBİTAK 2016 Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sıralamasında GTÜ’ nün 7. Sırada yer alarak büyük bir başarıya imza atması damgasını vurdu. GTÜ’nün geçen yıla nazaran 17 puanlık rekor bir artışla 11. sıradan 7. sıraya yükselişi vakıf yönetim kurulunca da takdir edildi. 

Toplantı ile ilgi açıklama yapan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, yenilikçi ve girişimci üniversite tecrübeleri ile vakfın getirisinin birleşince yepyeni bir devlet üniversitesi modeli ortaya koyacağını belirtti.  Vakfın,  üniversitenin öğrencilerinin ve akademik personelinin güçlenmesi ve gelişiminin sürekliliği açısından yönlendirici bir araç ve destek sağlayıcı olacağını söyledi. 
 
KÜRESEL ÇAPTA REKABET GÜCÜ ARTTI
Görgün, GTÜ’ nün elde ettiği başarıların arttırılarak devam etmesi noktasında karşılaşılabilecek en temel sorunun finansal kaynaklar olduğunu belirterek,"Kamu finansmanı dışında kaynaklar üreterek hedeflerimizi daha kolay gerçekleştireceğimize inanıyoruz.

Bu bağlamda oldukça güçlü bir mütevelli heyeti ile kurulan vakfın ve yapılandırılacak vakıf-üniversite ilişkisinin oluşturacağı sinerji sayesinde üniversitemizin ve Kocaeli’nin küresel çapta rekabet gücü artacaktır. Türkiye’de kurulu mevcut üniversite yapısı içerisinde devlet üniversitelerinin karşılaştığı finansal problemler bu sayede aşılabilecektir" şeklinde konuştu. 



Son Güncelleme: 06.09.2016 00:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37