banner55

GTÜ'den, TÜBİTAK yarışmasında Gebze'ye destek

GTÜ'den, TÜBİTAK yarışmasında Gebze'ye destek

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
27 Şubat 2019 Çarşamba 16:03
 GTÜ'den, TÜBİTAK yarışmasında Gebze'ye destek


Gebze’de
öğrenim gören lise öğrencilerinin TÜBİTAK 2204-A Araştırma Projeleri Yarışmasına katılım oranını artırmak için GTÜ kolları sıvadı; Gebze’de bulunan tüm liselerden toplam 50 öğretmen için proje hazırlama ve yarışma başvuru süreci gibi konularda 2 gün süren Eğitim Toplantısı düzenledi.

Türkiye’nin önde gelen sanayi merkezlerinden biri olan ve dünyanın en iyi üniversitelerinden Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ)’nin bulunduğu Gebze’nin ortaöğretim başarı çıtasını yukarı çekmek için harekete geçildi. 

Lise öğrencilerinin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 2204 -A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına katılımlarını teşvik etmek amacıyla GTÜ’de düzenlenen program kapsamında tüm liselerden görevli 2 öğretmenin katıldığı Eğitim Toplantısı düzenlendi. Mühendislik Fakültesi Amfi 1’de 26 ve 27 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlikte GTÜ Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Binay tarafından yarışmanın amacı, kapsamı ve sürecin işleyişi ile ilgili eğitim verildi.

Doç. Dr. Barış Binay, eğitim kapsamında Proje Fikrinin Oluşturulması ve Uygulanması, Projenin TÜBİTAK BİDEB Başvuru Ve İzleme Sistemine Yüklenmesi, Proje Sonuç Raporunun Hazırlanması, bölge ve ülke sergisi için Sözlü Ve Poster Sunumunun Hazırlanması konularında katılımcı öğretmenlere bilgilendirmede bulundu.

Toplantı oturumları süresince öğretmenler süreç hakkında merak ettiklerini sorma fırsatı elde etti. Gebze’den önceki yıllarda bu tür yarışmalara katılımın çok düşük düzeyde kaldığını ifade eden öğretmenler, GTÜ’nün katkılarıyla düzenlenen eğitimin olumlu etkisiyle başvuru oranının artacağını ifade ettiler.
Son Güncelleme: 27.02.2019 22:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37