banner55

GTÜ’lü öğrenciler ortaokulda yazılım ve kodlama anlattı

GTÜ’lü öğrenciler ortaokulda yazılım ve kodlama anlattı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Nisan 2019 Pazartesi 10:09
 GTÜ’lü öğrenciler ortaokulda yazılım ve kodlama anlattı

GTÜ öğrencileri, Darıca 100. Yıl Atatürk Ortaokulu öğrencilerine Yazılım ve kullanım alanlarını anlattı, kodlamayı oyunlarla pekiştirmelerini sağladı.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Bilgisayar Mühendisliği ve Elektronik Mühendisliği öğrencileri ve GTÜ IEEE Öğrenci Topluluğu üyeleri Onur Küçük, Nilsu Güngör, Maide Ertürküner, Saliha Kansız, Serdil Anıl Ünlü ve Serhat Atılkan, ortaokul öğrencileriyle bir gün geçirerek önemli bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiler. 
Öğrencileri yazılım hakkında bilinçlendirmek ve bu konuda ilgili öğrencilerle bağ kurmak amacıyla Darıca 100. Yıl Atatürk Ortaokulu’na gelen üniversiteliler, öğrenci kardeşlerine son zamanlarda popüler olan yazılımın ne olduğu, yazılımın kullanıldığı alanları anlattı. Daha sonra kod yazarak oynanacak bir oyun ile anlatılanların pekiştirilmesini sağladı. 
Okul Müdürü İsmail Ateş’in makam odasında ağırlayıp teşekkür ettiği üniversiteliler, öğrencileri bilişim alanında oldukça başarılı ve ilgili bulduklarını ifade ettiler. Günümüzün vazgeçilmezi haline gelen bilişim teknolojileri ve yazılım konularının önemine dikkat çekmek istediklerini kaydeden GTÜ’lü öğrenciler, velilere takviye kurs seçimlerinde bu alanı ihmal etmeyip seçmeyi önerdiklerini ifade ettiler.
Son Güncelleme: 22.04.2019 15:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37