banner55

GTÜ'nün akademik başarısına YÖK'ten destek

GTÜ'nün akademik başarısına YÖK'ten destek

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Şubat 2017 Cumartesi 23:07
 GTÜ'nün akademik başarısına YÖK'ten destek


Üniversiteler genel sıralamasında 5. sırada yer alan GTÜ'nün akademik başarılarına bir destekte YÖK'ten geldi. GTÜ, YÖK’e yaptığı  doktora bursu başvurusunda 8 alanda destek alarak en çok alanda destek alan üniversite oldu.

Türkiye'nin bilim, teknoloji ve yenilik politikalarında yükseköğretim odaklı hedefleri arasında "Doktora derecesine sahip insan kaynağının nicelik ve nitelik olarak artırılmasına yönelik çalışmalar yapılması"  kapsamında proje başlatan Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)’ndan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ)’ ne önemli bir burs kaynağı aktarıldı. 

Ülkemizin  öncelikli alanlarda nitelikli bilgi üretmek amaçlı doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere, devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemek için, Yükseköğretim tarihinde ilk kez  '100 / 2000 YÖK Doktora Bursları Projesi' başlatıldı.
 
GTÜ EN ÇOK ALANDA DESTEK ALAN ÜNİVERSİTE
GTÜ bu projeye  Fen Bilimleri Enstitüsünden  7 doktora programı ile 10 alanda 89 doktora bursu için başvuruda bulundu. Titizlikle hazırlanan başvuru dosyası YÖK tarafından oluşturulan panel değerlendirme sistemiyle farklı üniversiteden gelen öğretim üyelerince değerlendirildi. 

Yapılan değerlendirme sonucunda GTÜ'nün 8 alanda, 72 doktora bursu başvurusu YÖK tarafından kabul edildi. Üniversitelerin genelinden 2 bin doktora bursu başvurusunun kabul edildiği projeye 72 doktora bursu ile kabul edilen GTÜ, 8 alanda destek alarak en çok alanda destek alan üniversite oldu. 

Akademik çalışmaları birçok akademik değerlendirme ve endeksleme sıralamalarıyla tescillenen GTÜ'nün bilim insanı ve doktoralı araştırmacı yetiştirme misyonu bu burslarla takdir edilmiş oldu. 
Son Güncelleme: 11.02.2017 23:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37