banner55

GTÜ'nün başarısına UniAr tescili

GTÜ'nün başarısına UniAr tescili

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Şubat 2019 Çarşamba 15:11
 GTÜ'nün başarısına UniAr tescili


Yükseköğretim üzerine değerlendirmeler yapan Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı UniAr’ın 2019 verilerine göre hazırladığı En Başarılı Üniversiteler listesinde GTÜ 5. sırada yer alarak Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. 

Böylece Times Higher Education (THE), U.S. News & World Report gibi uluslararası derecelendirme kuruluşlarında başarısı tescillenen GTÜ, Ulusal bağımsız derecelendirme kuruluşları listelerinde de 'En İyi'ler kategorisinde yer almayı başardı.

Devlet üniversiteleri ve bu üniversitelere bağlı fakülteleri akademik teşvik performanslarına göre sıralayan liste, 116 devlet üniversitesi için; Proje, Araştırma, Yayın, Tasarım, Sergi, Patent, Atıf, Tebliğ ve Ödül kriterleri baz alınarak oluşturuldu. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), DÜS-2019 Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında en yüksek puan aralığına (45-50) sahip olarak 7. olurken, 2006 Yılından Önce Kurulan Devlet Üniversiteleri Sıralamasında 5. sırada yer aldı.

Devlet Üniversiteleri Sıralaması (DÜS), Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu puanları, YÖK-Akademik ve YÖK-İstatistikten alınan güncel öğretim elemanları verilerine göre hazırlanıyor.

UniAr tarafından yapılan açıklamada Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlama amacıyla hazırlanan Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS), üniversiteler ve fakültelerinin akademik üretimleri hakkında geniş bir bakış açısı sağlıyor. Ayrıca kullanılan verilerin akademik üretimin önemli bir göstergesi olmakla birlikte, üniversitelerin akademik üretimlerinin önemli bir bölümü resmediliyor.

Açıklamanın devamında sıralamanın, öğrenci deneyimini zenginleştirip üniversiteleri daha öğrenci merkezli üniversite olma yolunda bir yol gösterici olması ve stratejik planlar ile hizmet kalitesine duyarlılığı artırmak için yönetimlere veri sağlanması amacıyla hazırlandığı ifade ediliyor. Ayrıca araştırmalarda herhangi bir kurum ya da kişiden finansal destek sağlanmadığı da vurgulanıyor.

Son Güncelleme: 21.02.2019 00:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37