banner55

Güzeltepe İlkokulu'ndan örnek proje

Güzeltepe İlkokulu'ndan örnek proje

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Mart 2019 Pazartesi 18:07
 Güzeltepe İlkokulu'ndan örnek proje

 

Tüm Avrupa’da uygulanan ve ülkemizi de kapsayan bilgi ve teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek araçlar ve hizmetleri sağlayarak, okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını amaçlayan bir topluluk olan eTwinning  kapsamında, Güzeltepe İlkokulu 4/A sınıfı Tarihim Kültürüm Mirasım projesi çerçevesinde örnek bir çalışma yaptı.

Bu proje kapsamında Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesi, Çeltikçi İlkokulu’nu ziyarete giden Güzeltepe İlkokulu Müdürü Ali Zeyneloğlu, Müdür Yardımcısı Gökhan Köken, 4/A sınıf öğretmeni  ve proje sorumlusu Selma Tutkun Acur ile birlikte öğrenciler ve veliler de geziye iştirak ettiler. 

Mustafakemalpaşa  İlçe Milli  Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Okul  Müdürü Vedat  Alper, proje sorumlusu öğretmen Duygu Atmaca, veli ve öğrencilerin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik oldukça verimli geçti.

Proje kapsamında ev sahibi Çeltikçi İlkokulu öğretmen ve öğrencileri  velileriyle birlikte  misafirlerini  yöresel  yemeklerle buluşturdular. Öncelikle yöresel mantı yapıp yediler, bölgeye özgü yöresel oyunlar oynandı, doğa gezisine çıkıldı. 

Daha sonra bir öğrenci velisinin çiftliğine gidilerek  hayvanlarla zaman geçirildi. Çocuklar tarafından ineğin nasıl sağıldığı, hayvanlara nasıl yem verildiği gösterildi.

4/A sınıfı öğretmeni Selma Tutkun Acur, "Projenin asıl amacı  çocukların tarihsel ve kültürel anlamda bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlamak  ve birbirleriyle kaynaşarak paylaşımda bulunmalarını hedeflemektir. İlerleyen günlerde kardeş okulumuzu biz de kendi bölgemizde misafir ederek ilimiz ve ilçemiz hakkında tarihsel ve kültürel kazanımları kendilerine aktaracağız" dedi.
Son Güncelleme: 12.03.2019 21:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37