banner55

Hülagü lise öğrencileriyle buluştu

Hülagü lise öğrencileriyle buluştu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Şubat 2019 Çarşamba 22:29
 Hülagü lise öğrencileriyle buluştu

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Fen Lisesi'nde öğrencilerle bir araya gelerek söyleşide bulundu.

Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında Kocaeli Fen Lisesi'nde öğrencilerle bir araya gelen Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, söyleşide hayatından kesitler sunarken öğrencilerin sorularını da içtenlikle yanıtladı.

Okul hayatı ile ilgili anılarını paylaşarak konuşmasına başlayan Rektör Prof.Dr. Hülagü, yaşamından aktardığı kesitlerle öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilik hayatında hiçbir zaman gece 11’den sonra ders çalışmadığını belirten Hülagü, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Dinlenmemiş, yorgun bir bedenden büyük performans bekleyemezsiniz. Bu sebeple de bedeni yormak ona yüklenmek fayda değil zarar getirir. Çalışmalarınızı aksatmayın ancak gece 12’den sonra da ders çalışmayın, bedeninizin istirahatını mutlaka göz önünde bulundurun" dedi.

DÜNYA STANDARTLARINDA İMKANLARA SAHİBİZ

Kocaeli Üniversitesi’nin bugünkü durumu ile ilgili bilgiler de veren Hülagü, "Bugün Kocaeli Üniversitesi’nde 73 bin öğrenci eğitim alıyor. Türkiye’de öğrenci sayısı bakımından en büyük üniversiteler arasında yer alıyoruz. 18 fakültemiz mevcut. Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi gibi önemli fakültelere sahibiz. Bugün Harvard başta olmak üzere birçok üniversite ile ortak proje ve değişim programları yürütüyoruz. 

Bunu daha da ilerilere taşımak adına çalışmalar yapıyoruz. Teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Araştırma merkezleri ve laboratuvarlarımızı geliştiriyor, fiziki imkanlarımızı iyileştiriyoruz. Bugün birçok yeni tekniklerin uygulandığı dünya standartlarında laboratuvarlara sahip bir üniversite konumundayız. 

Bu kapsamda DETAB binamızı yeniledik. KÖGEM, Proteomiks gibi laboratuarlarımızı yakında inşaatı bitecek Batı Yerleşkesi’ndeki yeni yerlerine taşıyacağız. Yapımı devam eden Yeni Poliklinik binasında Sindirim Sistemi Hastalıkları Enstitüsü, İyi Hekim Uygulama Merkezi bulunacak. Bunun yanında Gastroenteroloji Polikliniğinde, gastroendoskopi uygulama ve eğitimleri gerçekleştirilerek Avrupa standartlarında eğitim ve tedavi imkanı sunulacak. ifadesinde bulundu.

Kocaeli Üniversitesi’nin köklü üniversiteler arasında yer almaya başladığını belirten Prof.Dr. Hülagü, "Üniversite olarak önemli işlere imza atıyoruz. Bugün 2000 öğrenciye yeni yapılan Körfez Yerleşkesi’nde İngilizce Hazırlık sınıflarında iyi bir İngilizce eğitimi veriyoruz. 

Bu sayıyı 4000-4500 seviyelerine çıkarmayı planlıyoruz. Lisan konusu günümüzde çok önemli bir yere sahip. Sizler de bu konuya önem vermelisiniz. Yabancı dil konusunu ilerleyen yaşlara bırakmayın" dedi.

EN İYİSİ OLMAYI HEDEFLEYİN

Hiçbir başarının tesadüf olmadığını, bu başarıyı yakalamak için çok çalışmaları gerektiğini tavsiye eden Rektör Hülagü, "Bir işi yaparken en iyisini yapmayı amaçlayın. Seçeneğiniz meslekte en iyisi olmayı hedefleyin. Ancak her şey ders değildir. Spora, sanata da mutlaka önem verin. Müzik ile uğraşın, tiyatroya gidin, spor yapın. 

Hayata pozitif bakın, sevmediğiniz insanın içinde bile bir pozitiflik görebilirsiniz. İnsan olmanın kendine ait güzellikleri var. Karşınızdaki insan hangi dilden hangi ırktan olursa olsun ona sevgiyle, saygıyla yaklaşın. İyi bir insan olmak için, ülkesini seven, ülkesine karşı sorumluluk duyan birer birey olmak için çalışın. Hepinizin içinde bu potansiyel var. İçinizdeki bu cevheri işleyin. Türkiye’deki en iyi okullardan birinde okuyorsunuz" dedi.

Hülagü konuşmasının ardından, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Söyleşi sonunda Okul Müdürü Mesut Tekin günün anısına Rektör Hülagü'ye plaket ve çiçek verdi.
Son Güncelleme: 13.02.2019 23:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37