banner55

Hülya Aksoy, Mardinli kadınlarla bir araya geldi

Hülya Aksoy, Mardinli kadınlarla bir araya geldi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Nisan 2019 Cuma 10:34
 Hülya Aksoy, Mardinli kadınlarla bir araya geldi

Kadınlarımızın sağlığını koruyarak yaşam kalitelerini arttırmak,  kanser ve kanserden korunması  farkındalığını  artırmak amacıyla Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Kocaeli Valiliği Kadın Sağlığı Eğitim Projesi başladı. 

Bu proje kapsamında;  20 yaşından itibaren tüm kadınlara, meme kanserinin erken tanısında çok önemli olan kendi kendine meme muayenesini yapmasını öğretmek ve her ay uygulanması sağlamak, Aile Sağlığı Merkezleri ile KETEM’lerde ücretsiz uygulanan meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserleri tarama hizmetleri konusunda bilgilendirmek ve bu hizmetlerden faydalanmalarını sağlamak, kadın üreme sağlığı, menopoz, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemini anlatmak, fiziksel aktivite, obezite ve  diyabetten korunmak için neler yapılması gerektiği konusunda kadınları bilinçlendirmek, organ bağışının toplum için önemini anlatmak, kadınların şiddete uğradığında, uğrama tehlikesiyle karşı karşıya kaldığında ya da böyle bir duruma tanıklık ettiğinde başvurabileceği kurum ve kuruluşlar ile 6284 sayılı kanun hakkında bilgilendirmek amaçlanmakta.

Hülya Aksoy tarafından 23 Ekim 2017 tarihi itibariyle ilimizde başlatılan ve bugüne kadar il genelinde 15- 69 yaş arası 376 bin 641 kadına ulaşılarak  proje ile ilgili verilen  eğitim, % 100’e ulaşana kadar devam edecek.

Eğitim sonrası da takipler devam etmekte, anormal bulgu tespit edilen kadınlar tanı ve tedavi işlemleri için ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirilip, takip ve tedavileri yapılmakta. 

Bu doğrultuda 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında Kocaeli Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Hülya Aksoy’un yanı sıra  İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol  Ergüney, Kocaeli Körfez Mardinliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği Başkan Vekili Gani Gülünce ve Kocaeli Körfez Mardinliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği kadın üyeleri katıldı.

 
AKSOY: KADIN SAĞLIĞI PROJESİ BAŞLATTIK

1-7 Nisan Kanser Haftası farkındalık çalışmaları kapsamında  Mardinli kadınlarla bir araya gelen Hülya Aksoy, yapmış olduğu konuşmalarında şunları söyledi:


23 Ekim 2017 tarihi itibariyle ilimizde kadın sağlığı projesi başlattık ve hızla çalışmalarımız devam ediyor. Bugün projemizi sizlerle paylaşma amacıyla buradayız. Bu anlamda burada dinlediklerinizi etrafınızda bilmeyen kadınlarımız varsa onlarla da paylaşırsanız projemize katkı sağlamış ve destek vermiş olursunuz. Bu yönüyle sizlerden böyle bir desteği de bekliyoruz. Derneğimize bizi sizlerle buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum. Lütfen kendinizi ihmal etmeyin.  

KADINLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından,  İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi tarafından kadınlara meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden  korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi, kendi kendine meme muayenesini anlatan video gösterimi yapıldı ve bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı.
      
Kadınlar tarafından yoğun ilgi gören program katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.
Son Güncelleme: 05.04.2019 16:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37