İMO'da Bilirkişilik Temel Eğitimleri başlıyor

İMO'da Bilirkişilik Temel Eğitimleri başlıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Ekim 2017 Salı 10:19
 İMO'da Bilirkişilik Temel Eğitimleri başlıyor


Kocaeli'de Bilirkişi Temel Eğitimleri'ne yetkili kurum olarak ev sahipliği yapacak olan İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi birinci dönem eğitimlerini 26-27-28-29 Ekim 2017 tarihlerinde yapacak.

İnşat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok, yaptığı açıklamada; "Odamızın da bilirkişilik eğitimleri verme yetkisini alması sonrası 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında 03.08.2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 'Bilirkişilik Yönetmeliği'ne göre bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için 'BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ'ne katılmak ve sonucunda sertifika sahibi olma zorunluluğu getirilmiştir. 

Beş yıllık mesleki deneyime sahip kişilerin katılabileceği eğitimin sonunda verilen sertifikalar ile (Bilirkişilik 
Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartların da sağlanması koşulu ile) Adli ve İdari Yargı Komisyon Başkanlıklarının ilanında belirtilen tarihlerde bilirkişilik yapmak üzere başvuruda bulunulabilecektir.

Bu çerçevede Temel Bilirkişilik Eğitimlerimizin birincisini 26-27-28-29 Ekim 2017 tarihlerinde şubemiz eğitim salonunda gerçekleştireceğiz. Kurslarda temel bilirkişilik eğitimleri Yard. Doç. Dr. Adnan Öner, Yard. Doç. Dr. Serkan Engin ve Dr. Avukat Ersan Atalay tarafından verilecek. Bilirkişilik Yönetmeliği gereği kontenjan 24 kişi ile sınırlı olduğundan 
gelen taleplere göre Bilirkişilik Temel Eğitimlerimiz devam edecektir" dedi.

KATILIMCILARDA 5 YILLIK MESLEKİ DENEYİM ŞARTI
Bilirkişi Temel Eğitimi'ne başvuru için ön koşul, mesleğinde 5 yıl kıdem kazanmış olması olarak belirlenmiştir. Bilirkişi Temel Eğitimi ile ilgili açıklamalara İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi'nin 0262 322 80 74 numaralı telefonundan  ve http://kocaeli.imo.org.tr/ web adresinden ulaşabilirler.

TMMOB ÜYELERİ 600 TL ÖDEYECEK
İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Eğitim Salonu'nda  yapılacak eğitimler, dört gün sürecek. Eğitim ücreti TMMOB üyelerine 600 TL diğer kişiler için ise 750 TL olarak belirlenmiştir.

 
Son Güncelleme: 17.10.2017 10:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37