banner55

İngilizceyi nereden öğrenebilirim?

İngilizceyi nereden öğrenebilirim?

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Ekim 2018 Çarşamba 14:48
İngilizceyi nereden öğrenebilirim?
 

İngilizceyi nereden öğrenebilirim?

İngilizce hayatımızda karşımıza çıkan ve okul dönemlerinden bu yana alışkın olduğumuz bir dildir. Günlük hayatınızda, televizyon izlerken ya da iş hayatınızda sıklıkla görebilirsiniz. Günlük hayatınızda sokakta yürürken bile İngilizce bilginize ihtiyacı olan bir turist görebilirsiniz. Bu yüzden alışkın olduğumuz yadırgamadığımız fakat öğrenmek istemediğimiz bir dildir. Birçok birey yapamayacaklarından korktukları için ön yargılı davranırken bazı bireyler de İngilizce öğrenmenin maddi açıdan külfetli olacağını düşünür. Geleceğiniz için öğrenmeniz gereken İngilizce birçok eğitime göre daha uygundur. İngilizce sözler, İngilizce temel kavramlar, mevsimler ve aylar derken bir bakmışsınız verdiğiniz eğitim ücretini bile bir kenara bırakıp İngilizce konuşmanın keyfini çıkarırsınız. İngilizce öğrenildiği takdirde oldukça eğlencelidir. Dünyadan haberinizin olması daha kolay hale gelir. Merakla beklediğiniz filmi İngilizce bilginiz ile daha kolay anlayabilirsiniz. Hayatınızın her alanında büyük bir kolaylık sağlayan İngilizce öğrenilmesi zorunlu bir dil haline gelmiştir. Ezber yapmadan konuşa konuşa rahatlıkla öğrenebileceğiniz bir dildir. Sürekli tekrar edildiği sürece hafızanızda kolaylıkla kalabilir. Birkaç sözcük ile başladığınız İngilizce eğitimin kısa sürede ciddi boyuta ulaştığını görebilirsiniz. Öğrendikçe öğrenmek konuştukça konuşmak istersiniz. Ufak tefek sözcükleri anlayarak karşılık vermeniz de bu eğitim sürecinde sizi mutlu kılan davranışların başında gelir. Dünya üzerinde evrensel olan bu dili 54 ülke ana dili olarak konuşmaktadır. Ana dili olmayan milyonlarca kişi de öğrenip konuşmaktadır. Ülkemizde ise bu sayı oldukça azdır. Gerekli olmayacağını düşünmek bu sayısının artmasına da büyük bir engeldir. 

İngilizce eğitimine başladığınız sırada karşınıza çıkan temel kavramlar sizi motive edecektir. Ezber yapmadan kolaylıkla öğrendiğiniz temel kavramlar İngilizce konuştuğunuz sürece size lazım olacaktır. İngilizce kurlar halinde öğretilir. Her kurda öğrendiğiniz konular bambaşkadır. Başlangıçta temel kavramlar öğretilirken ilerleyen kurlarda İngilizce gramer kuralları yer alır. Gramer kurallarını da ezberlemenize kesinlikle gerek yoktur. Konuştukça kurallar zaten hafızanızda kalacaktır. Günün belli bir saati ayırmanız İngilizce konuşmanız için yeterlidir. İngilizce eğitimine başladıktan sonra İngilizce içerikli her sözcük veya cümle dikkatinizi çekecektir. Bildiğiniz kadarıyla ana dilinize çevirdiğiniz bu sözcükler mutlu olmanız için yeterlidir. İngilizceyi birden öğrenip konuşmanız mümkün değildir. Belli bir zamana ihtiyacınız vardır. Her gün öğreneceğiniz bir yeni sözcük konuşmanız için yeterli olacaktır. Birden konuşmak yerine adım adım seviyenize uygun konuşmayı tercih etmelisiniz. İngilizce sohbet edebileceğiniz arkadaşlar edinerek öğrendiklerinizin daha ileri seviyeye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Konuşmaya başladığınızdan beri konuştuğunuz bir dilin üzerine yeni bir dil öğrenmek zor gelse inandıktan sonra başaracağınıza emin olabilirsiniz. Seviyenize uygun kitaplar alarak konuşmanızı daha pratik hale getirebilirsiniz. Konuştukça diksiyonunuz düzelir başaracağınıza emin olabilirsiniz. İngilizce öğrenmek öyle düşündüğünüz kadar zor bir dil değildir. Aksine diğer yabancı dillere göre kolay ve düzenli bir dildir. 

Son yıllarda birçok öğrencinin tercih ettiği bir başka öğrenme kanalı online İngilizce eğitim siteleridir. Buradan alınan eğitim bizzat giderek aldığınız eğitim ile aynıdır. Eksisi değil artısı daha fazla olan bir eğitim şeklidir. Online İngilizce eğitiminde öğrenci daha rahattır. Sıkılmadan İngilizceyi daha kolay bir şekilde öğrenebilir. Tamamen konuşmaya dayalı bir eğitim verilir. Uzaktan olması Türkçe konuşmanızı engellediği için konuşmaların tamamı İngilizcedir. Eğitmenin ana dili İngilizce olduğu için siz isteseniz de Türkçe konuşamaz, konuştuğunuzda da anlamazsınız. Derslerde defter kitap yoktur. Bu da bu eğitim şeklinin en cazip yanıdır. Yıllardır aldığımız eğitimlerin tamamında defter, kitap ve ezber varken bu eğitim şeklinde bunların hiç birine ihtiyacınız yoktur. Konuşarak İngilizce eğitiminizi alabilirsiniz. Dersler 30 dakikadır. Öğrenci bu süre içerisinde hep motivedir. Sıkılmasına fırsat kalmadan ders sonlanır. Başlangıçtan itibaren kendi sayfanızda yer alan ses kayıtlarını dinleyerek ne kadar yol kat ettiğinizi görebilir, kendinizi motive edebilirsiniz. Android ve İOS işletim sistemine sahip cep telefonları ya da tabletlerden de derslerinizi takip edip giriş yapabilirsiniz. Kısacası İngilizce öğrenmeye yeni bir soluk getiren online İngilizce eğitim sitelerinin her yaştan öğrencileri vardır. Büyük küçük her yaştan bireyin seviyesine uygun verilen eğitimlerde amaç öğrencinin konuşarak İngilizceyi öğrenmesidir. İngilizce öğrenme sorunlarınıza ekonomik çözümler sunan bu siteler bütçenizi zorlamayacak fiyatlar ile İngilizce eğitimi vermektedir. Size düşen ihtiyacınız olan İngilizce eğitime karar vermektir. 
Son Güncelleme: 17.10.2018 16:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37