banner55

İSU Anaokulu hizmete alındı

İSU Anaokulu hizmete alındı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Ekim 2018 Pazartesi 10:47
İSU Anaokulu hizmete alındı

Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacını karşılayan, işlettiği altyapı ve arıtma tesisleri ile çevreyi koruyarak şehrin ve insanların yaşam kalitesini artıran İSU Genel Müdürlüğü, bünyesinde çalışan personelin küçük çocukları için anaokulu açtı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet verecek anaokulunda, 40 çocuk eğitim görecek. 

Yeni dünya düzeninde kadınlar çalışma hayatının her alanında daha aktif rol almaya başladı. Bu durum ülkelerin kalkınmasına ve gelişmesine olumlu katkılar sağlamakla beraber özellikle çalışan kadınların çocuklarının bakım ve eğitimi noktasında mağduriyetler ortaya çıkmaktadır. Genç ve dinamik bir nüfus yapısı bir ülkenin şüphesiz en büyük zenginliğidir. Yeni Türkiye söylemi ile kadınların da çalışma hayatının tüm alanlarından varlık göstermesi için birçok çalışma yapıldı. Bu çalışmaların neticesinde kreş, anaokulu gibi teşvik edici bir dizi uygulamalar hayata geçirilmeye başlandı. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde İSU Genel Müdürlüğü de bu hizmetin bir parçası olmak için kolları sıvadı. Hizmet binalarını yenilerken projeye bir de sosyal tesis ve ana okulu dahil etti. Milli Eğitim Bakanlığının da katkılarıyla yeni eğitim/öğretim döneminde açılan anaokulunda, personelin, 3 - 6 yaş arası çocuklarına eğitim veriliyor. Müdür ve iki öğretmen ile hizmetli personelin görev yaptığı okulda, 40 öğrenci eğitim görecek. 

Genel Müdür Ali Sağlık, Genel Müdür Yardımcısı Uğur Susoy ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Hüseyin Hakki Akbulut ile birlikte İSU Genel Müdürlüğü Sosyal Tesis bünyesinde hizmet verecek anaokulunu ziyaret etti.

Anaokulu Müdürü Sinem Bayhan ile görüşen Genel Müdür Ali Sağlık, "Yaptığımız örnek çalışmalar ile şehrin hayat kalitesine olumlu katkılar sunmakla beraber personelinin de yaşam kalitesine değer veriyoruz. Personelimizin çalışma koşullarını ve iş konsantrasyonunu arttırmak için istek ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak adımlar attık. Bu kapsamda çalışan yönetici ve personelimiz için kurum bünyesinde anaokulu açtık. Burada minik yavrularımız, Milli Eğitim Bakanlığı’mızın kontrolü altında eğitim görecekler. Böylelikle bayan ve erkek personelimiz gözleri arkada kalmayacak ve güvenli ellerde olacak çocuklarını merak etmeyeceklerdir" dedi. 

Genel Müdür Ali Sağlık, daha sonra sınıfları ve yatak odalarını gezerek minik çocuklar ile ilgilendi, hatıra fotoğrafları çektirdi.

 
Son Güncelleme: 01.10.2018 10:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37