banner55

Karne gününde çocuklarınıza ilgi ve sevgi göstermekten çekinmeyin

Karne gününde çocuklarınıza ilgi ve sevgi göstermekten çekinmeyin

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Ocak 2017 Cuma 15:44
Karne gününde çocuklarınıza ilgi ve sevgi göstermekten çekinmeyin


Konak Hastanesi Gebze Uzman Psikoloğu Hilal Kübra Şirin yaptığı açıklamada karne gününde velilerin çocuklarına ilgi ve sevgilerini göstermelerinin çok önemli olduğunu belirterek, başarısızlık durumunun kendi sevgilerinde bir azaltma yaratmadığını çocuklara hissettirilmesi gerektiğini ifade etti.

Konak Hastanesi Gebze, karne gününde çocukların psikolojiinin nasıl yönetilmesi gerektiğine ilişkin bir açıklama yaptı. Konak Hastanesi Gebze Uzman Psikoloğu Hilal Kübra Şirin yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Bir dönemin daha sonuna geldik ve karne günü geldi. Notları iyi olan öğrenciler için sevinçli, notları iyi olmayan öğrenciler ve veliler içinse gergin ve endişeli bir gün. 

EVE KÖTÜ KARNE GETİREN ÇOCUKLARI İÇİN VELİLER NELER YAPMALI?
Öncellikle gelen karne çocuğunuzun kişiliğinin değil, okul başarısının bir göstergesidir ve bu başarı yalnızca çocuğunuzun değil öğrenme sürecinde çocuğun çevresinde olan (aile, öğretmen, arkadaş çevresi) herkesin başarı sonucudur.

Gelen karnenin değerlendirilmesi yapılırken, iyi olan karne için çocuk takdir edilmelidir. Takdir duygusu çocuğu bir sonraki dönem okul başarısı için de motive edecektir. Kötü olan karne için ise çocukla konuşulmalı, iyi bir durum değerlendirmesi yapılmalıdır. Ancak bu konuşma yapılırken çocuğu rencide edici, benlik karmaşasına sürükleyen ya da karşılaştırmalı tutum sergilemekten kaçınılmalıdır. Böyle bir tutum çocuğun kişiliğini doğrudan ve olumsuz etkiler.

Başarısızlık durumunda çocukla konuşmak için acele edilmemeli ve sinirinizin geçmesi beklenmelidir. Sorun kabullenilmeli, çocukla sakin ve yapıcı bir konuşma yapılmalıdır.

Başarısız olduğu derslerle ilgili çocuğunuzun duygu ve düşüncelerini, onu etkileyen faktörleri çocuğunuzdan dinleyin, onun düşüncelerine önem verdiğinizi hissettirin.

Çocuk başarısızlığının utançla karşılandığı ortamda, güçlüklerin üstesinden gelmekte sıkıntı yaşayabilir. Çocuğun başarısızlığı aile içinde utanç verici bir durum değil, çaba gösterince aşılabilecek bir engel olarak görülmeli ve bu engeli aşmak için gerekli yöntemler beraber araştırılıp uygulanmalıdır.

Çocuğun yaşadığı duygusal karmaşa baş edemeyeceği kadar yüksek ise uzmanlardan destek alınmalıdır. 



Son Güncelleme: 20.01.2017 16:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37