Limanlarda çalışan personele eğitim verilecek

İki kurum arasında protokol imzalandı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
28 Eylül 2016 Çarşamba 16:05
Limanlarda çalışan personele eğitim verilecek
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Kocaeli Sanayi Odası ve Türk Liman İşletmecileri Derneği'nin işbirliğiyle 'Liman İşletmelerinde Nitelikli İşgücü ile İş Verimliliğini Arttırma' protokolü imzalandı. Proje kapsamında limanlarda çalışanlara eğitim verilecek.

Kocaeli Sanayi Odası'nda düzenlenen törenle 'Liman İşletmelerinde Nitelikli İşgücü ile İş Verimliliği Arttırma' projesinin protokolüne imza atıldı. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye Liman İşletmecileri Derneği Başkanı Mustafa Kenan Selçuk, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan protokole imza attı.

Kocaeli Sanayi Odası ve Türk Liman İşletmecileri Derneği'nin 1 milyon 38 bin lira bütçeli olan ortak projesi için MARKA Mali Destek Programı kapsamında 682 bin 195 lira destek verecek. Proje kapsamında limanlarda çalışan personele ve isteyen kişilere limancılık eğitim hizmetleri verilecek.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu mevcut çalışanların yanı sıra isteyen kişilere de eğitim verileceğini belirterek, "İhtiyaç duyulan nitelikli istihdamı karşılamak amacıyla yalnızca mevcut çalışanlara değil, bu alanda çalışmak isteyen kişilere de eğitimler verecek. Odamızın eğitim salonunu bu merkez için tahsis ediyoruz.

Simülasyon eğitimlerini gerçekleştirmek için gerekli makine ve teçhizat alınacak. Eğitimler, Mesleki Yeterlik Kurumu'ndan belgelendirme desteği alınarak düzenlenecek. Böylece eğitim alanların geçerli sertifikaları olacak. Bu proje ile birçok liman işletmesinin çok önemli bir ihtiyacına büyük ölçüde katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye'deki en büyük sorunların başında çalışanların eğitimi ve belgelendirmesi geldiğini söyleyen Mustafa Kenan Selçuk ise, "En büyük sorunların başında işsizlik geliyor. Daha da büyük sorun çalışanların eğitim ve belgelendirilmesi. Biz Türkiye Liman İşletmecileri Derneği olarak 12 ayrı meslekte liman işletmelerinde belgelendirmeler yapıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.

Projemizi büyüterek mükemmellik merkezleri kurma çalışmalarını tamamladık. Bu çalışmalar kapsamında hem eğitim verip, hem de limanlardaki personel ihtiyacını karşılamak istiyoruz. İlk adımı Kocaeli'nde atıyoruz. Dünyadaki nadir tabi limanlardan biri olan Kocaeli Körfezi'nde 35 liman var. Çoğu üyemiz ve kendi alanlarında özgün hizmet veren limanlar.

Bu limanların personelini belli bir seviyeye çıkartmak hepimiz için çok önemli. Protokolünü imzaladığımız projeyi gerçekleştirip, hemen eğitim faliyetlerine başlamayı planlıyoruz" diye konuştu.

 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 30.09.2016 23:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37