banner55

Liseler proje yarışmasının açılış töreni GTÜ'de yapıldı

Liseler proje yarışmasının açılış töreni GTÜ'de yapıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Mart 2018 Salı 10:58
 Liseler proje yarışmasının açılış töreni GTÜ'de yapıldı

49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Asya Bölge Sergi ve Yarışması açılış töreni yapıldı. İstanbul Anadolu yakası, Sakarya, Düzce ve Kocaeli’nden oluşan İstanbul Asya Bölge Yarışmasına katılan 8 yüz 97 proje arasından finale kalan 12 alanda 100 proje 12-14 Mart tarihleri arasında GTÜ’de yarışacak. 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 49.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Asya Bölge Yarışması, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Prof.Dr. Ahmet Ayhan Spor Salonu'nunda yapılan açılış töreni ile başladı. Törene Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hasan Aslan, İstanbul Asya Bölge Koordinatörü Prof.Dr. İsmail Ekmekçi, öğretmenler ve lise öğrencileri katıldı. 

Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Teknolojik Tasarım’dan oluşan 12 alanda 100 proje 12-14 Mart GTÜ’de Antalya’da yapılacak olan Türkiye Bölge Finaline katılmak için yarışacak. Yarışmanın yanısıra projeler yoğun katılım beklenen bilim meraklıları ve çevre okullardan genel ziyaretçiler tarafından izlenilmesi için sergilenecek. 

BURADA OLMAK ÖNEMLİ
Açılış töreni yapılan 49.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Asya Bölge Yarışmasında ev sahibi kurum adına konuşan Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hasan Aslan GTÜ’ nün bu yarışmada öğrencileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Aslan, "Geçen yıl olduğu gibi bu yarışmaya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz ve mutlu oluyoruz. Yarışma sayesinde siz değerli lise öğrencilerinin de bizi tanıyor olmasından keyif alıyoruz. Yarışma boyunca öğrenci arkadaşlarımız ilgilendikleri alanlarda tüm laboratuvarlarımızı gezebilirler, bu alanları daha iyi tanıyabilmek adına hocalarımıza tüm sorularını yöneltebilirler. 

12 alanda 100 proje ile katılım büyük bir başarı bu başarı sizin çalışmanızın ürünü derece önemli değil burada olmanız çok önemli sizi üniversitemiz adına ayrı ayrı tebrik ederiz. Hep böyle başarılarınızın devamlılığını dileriz" ifadelerini kullandı. 

YARIŞMA YARIM ASIRLIK
GTÜ rektör yardımcısının ardından konuşan İstanbul Asya Bölge Koordinatörü Prof.Dr. İsmail Ekmekçi ise konuşmasında, "Yarım asra yaklaşan bu yarışmalara katılım gösteren bugünde burada olan herkese teşekkür ederim, şimdiden tebrik ediyorum. Bu sene Türkiye çapında 16 bin 185 proje 12 bölgede yarıştı. İstanbul Asya Bölgesi olarak ise İstanbul Anadolu yakası, Sakarya, Düzce ve Kocaeli’nden 8 yüz 97 proje yarıştı. 

Bu projelerden 12 alanda 100 proje seçildi ve sizler buraya geldiniz hepinizi ve hocalarımızı bu değerli çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Burada bulunan projelerimizden 19 tane proje burada yapılacak olan seçmeden sonra Antalya’da yapılacak olan Türkiye Bölge Finaline gitmeye hak kazanarak bölgemizi temsil edecek. Bizler geçen sene olduğu gibi bu senede üniversitenin bizlere verdiği imkânlar için, bizleri burada misafir ettikleri için Gebze Teknik Üniversitesi rektörlüğüne ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz" dedi. 

Konuşmaların ardından sergi ve yarışma alanının kurdelesi kesildi. 12-14 Mart tarihleri arasında ilginç projelerin sergilendiği etkinlik bilim meraklıları tarafından görülebilir. 


Son Güncelleme: 13.03.2018 11:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37