banner55

Maddi imkansızlıklar eğitime engel olmasın

Maddi imkansızlıklar eğitime engel olmasın

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Aralık 2018 Çarşamba 10:59
 Maddi imkansızlıklar eğitime engel olmasın


Türk
Eğitim Derneği; kendini var etmek, hayallerini hayatı yapmak isteyen gençler için umudun kapısını açıyor. Herkesi, çevrelerindeki maddi durumu yetersiz ancak başarılı çocukları Türk Eğitim Derneği’nin Tam Eğitim Bursu Sınavı’na yönlendirmeye çağırıyoruz. Türk Eğitim Derneği güvencesinde, nitelikli bir eğitim ile hayallerindeki geleceğe ulaşabilmek için son başvuru tarihi 9 Mart 2019. Başvuru adresi www.ted.org.tr

30 Mart 2019 Cumartesi günü saat 10.00'da, TED Okullarının bulunduğu 35 il/ilçede düzenlenecek olan Tam Eğitim Bursu Sınavı için başvuru süreci 24 Aralık 2018’de başladı. Başvurular 9 Mart 2019 tarihine kadar www.ted.org.tr adresinden yapılabilecek. Sınavda başarı gösteren maddi imkanları kısıtlı, fakat akademik olarak başarılı 190 öğrenci ortaokuldan başlayarak 'Tam Eğitim Bursu' kapsamında TED Okullarında eğitim alacak. Burs almaya hak kazanan öğrencilerin eğitim ücreti, kitap-kırtasiye, okul kıyafeti giderleri, yemek-servis ücretleri ve yatılı eğitim alması halinde pansiyon giderleri burs kapsamında karşılanacak. Ayrıca öğrencilere cep harçlığı da verilecek.

TAM EĞİTİM BURSU SINAVI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI

Sınava başvuracak adayların;

•Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
•2018-2019 öğretim yılında 4, 5 ve 8’inci sınıfa devam ediyor olması,
•5 ve 8’inci sınıf öğrencilerinin, “bitirdiği sınıfa ait yılsonu karnesinde” (2017-2018 öğretim yılına ait, haziran ayında alınmış olan karnede), yıl sonu başarı ortalamasının 85 ve üzerinde olması,
•Ailesinin aylık toplam gelirinin 4.500 TL’den düşük olması ve ekonomik koşulları itibariyle maddi desteğe ihtiyaç duyması gerekiyor. 

Ayrıca, Türk Eğitim Derneği’ne bağlı okullarda öğrenimini sürdüren öğrenciler sınava başvuramıyor.

TAM EĞİTİM BURSU SINAVI 35 İL VE İLÇEDE DÜZENLENECEK

TED Okulları tarafından Tam Eğitim Bursu Sınavı yapılacak olan 35 il/ilçe merkezi ve sınavın düzenleneceği okullar şöyle: TED Adana Koleji, TED Afyon Koleji, TED Alanya Koleji, TED Aliağa Koleji, TED Ankara Koleji, TED Antalya Koleji, TED Atakent Koleji, TED Batman Koleji, TED Bodrum Koleji, TED Çorum Koleji, TED Denizli Koleji, TED Diyarbakır Koleji, TED Edirne Koleji, TED Ege Koleji, TED Elazığ Koleji, TED Eskişehir Koleji, TED Gaziantep Koleji, TED Hatay Koleji, TED Isparta Koleji, TED İzmir Koleji, TED Karabük Koleji, TED Kayseri Koleji, TED Karadeniz Ereğli Koleji, TED Kocaeli Koleji, TED Konya Koleji, , TED Malatya Koleji, TED Mersin Koleji, TED Rönesans Koleji, TED Sakarya Koleji, TED Samsun Koleji, TED Sivas Koleji, TED Şanlıurfa Koleji, TED Trabzon Koleji, TED Van Koleji, TED Zonguldak Koleji.

TAM EĞİTİM BURSU NEDİR?

Türk Eğitim Derneği’nin 2003–2004 öğrenim yılında başlattığı burs düzenlemesiyle, başarılı fakat ekonomik yetersizlikler yaşayan öğrenciler “Tam Eğitim Bursu” (TEB) kapsamında okutuluyor. 'Tam Eğitim Bursu', burs desteği verilen öğrencilerin eğitim, servis, yemek, giyim, kitap-kırtasiye giderlerini ve harçlıklarını üniversite lisans eğitiminin sonuna kadar karşılıyor. 'Tam Eğitim Bursu' alan öğrenciler, öğrenimlerinin üniversiteye kadar olan kısmını Türk Eğitim Derneği Okullarında sürdürüyorlar.

'10.000 GENÇ MEŞALE DAHA AYDINLIK TÜRKİYE' KAMPANYASI HAKKINDA

Türk Eğitim Derneği, başlattığı '10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye' kampanyasıyla başarılı ama maddi imkanları olmayan öğrencilere Tam Eğitim Bursu vermektedir ve burs verdiği öğrencilere sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp, öğrencilerin üniversite sonuna kadar tüm eğitim masraflarını karşılamaktadır. Öğrencilerin eğitim hayatı boyunca takibi yapılmakta, gelişimleri uzmanlar aracılığıyla izlenmekte ve barınmasından servisine, kıyafetinden cep harçlığına kadar tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında, Atatürk’ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum kuruluşudur. 

Türk Eğitim Derneği; Üniversitesi, 38 okulu, temsilcilikleri, öğrenci yurtları, düşünce kuruluşu, senfoni orkestrası, okullarının mezun dernekleri ve spor kulüpleri ile faaliyet göstermektedir.
Son Güncelleme: 26.12.2018 12:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37