banner55

Öğrencilere gazeteciliği anlattılar

Öğrencilere gazeteciliği anlattılar

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
06 Mayıs 2019 Pazartesi 19:21
 Öğrencilere gazeteciliği anlattılar
Gebzeli gazeteciler Levent Altun, Mesut Işık ve İsa Turhan, Özel Darıca Final Anadolu Lisesi öğrencileriyle söyleşide bir araya geldi.

Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşide Gazeteci-Yazar Levent Altun, “Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de gazeteciliktir. Tarafsız, özgür, ilkeli bir basın toplumsal kalkınmada önemlidir” diye konuştu.

DHA Muhabiri Mesut Işık ise başarılı olmak için çok çalışmak gerektiğini belirterek, “Bu meslek çok zor. Mesai saatiniz, tatiliniz yok. Ancak severseniz bu size zor gelmez” dedi.

AA Muhabiri İsa Turhan da, "Gazeteciler halkın haber alma ihtiyacını karşılarken kamuoyu oluşturup yönlendirirler. Uyarır ve köprü olurlar. Gazetecilik gerçekten güzel ve önemli bir meslektir" dedi.
ÖĞRENCİLERDEN GAZETECİLERE SORULAR
                             
Söyleşide gazeteciler, öğrencilerin sorularını da yanıtladılar. Öğrenciler, “Türkiye’de basın özgürlüğü var mı?”, “Basın neden objektif olmak zorunda?”, “Meslek hayatınızda unutamadığınız haberler ve olaylar hangileri?”, “Basının tarafsız olduğunu düşünüyor musunuz?” gibi sorular sordu.
Söyleşinin ardından Gazeteci-Yazar Levent Altun, Gebzeli işadamı Ömer Faruk Başaran’ın sponsorluğunda tüm öğrencilere Özleme Mektup isimli kitabını imzaladı.
 
Okul Müdürü Şevket Ababay ve Edebiyat Öğretmeni Behice Dalmış da, gazetecilere teşekkür belgesi takdim etti.
Daha sonra ise hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. 
Son Güncelleme: 06.05.2019 19:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37