banner55

Okullarda özel sınıf iddialarına soruşturma açıldı

Okullarda özel sınıf iddialarına soruşturma açıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Ağustos 2019 Pazar 10:40
Okullarda özel sınıf iddialarına soruşturma açıldı

 


(BSHA)- Devlet okullarında özel sınıflar oluşturularak velilerden para talep edildiği iddialarına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından inceleme ve soruşturma başlatıldı.

İddialar hakkında bilgilendirme yapan Milli Eğitim Bakanlığı, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı, “Basın yayın organlarında “devlet okulunda özel sınıf ayrımcılığı” başlıklı haberlerde yer alan “özel sınıf oluşturularak velilerden para talep edildiği” iddiaları ve konuyla ilgili Bakanlığımıza ulaşan bildirimler “ihbar” kabul edildi. 

Okula kayıt, seviye/özel grup sınıfları, yabancı dil özel sınıflarının oluşturulması, proje okulu, öğretmen seçimi, teknolojik/fiziki olanaklar” gibi çeşitli hususlar gerekçe gösterilerek velilerden “bağış” adı altında veya farklı yollarla ücret talep edildiğine ilişkin haberler ve gelen şikayetler dikkate alınarak inceleme ve soruşturma başlatıldı. 

Ayrıca, Anayasa’nın 42’nci maddesine göre eğitim öğretim faaliyetlerinin ücretsiz olduğu, hiç kimsenin bu haktan yoksun bırakılamayacağı, eğitim öğretim faaliyetlerinin eğitimde fırsat eşitliği ilkesi gözetilerek yapılacağı konusunda, öğrenci ve velilerin okul yönetimlerince bilgilendirilmesi sağlanacaktır.” 

Son Güncelleme: 18.08.2019 10:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37