banner55

OSB'lerin içinde yüksekokul açılabilecek

OSB'lerin içinde yüksekokul açılabilecek

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Ağustos 2017 Cuma 12:28
OSB'lerin içinde yüksekokul açılabilecek

OSB Bölge Müdürleri KOTO’da bir araya geldi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından, Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) sorunlarının görüşülmesi, çözümlerin önerilmesi ve bilgi alışverişinde bulunulması amacıyla düzenlenen aylık rutin toplantıların Ağustos oturumu Kocaeli Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşti 

OSB Bölge Müdürleri aylık rutin toplantısı bu kez, Kocaeli Ticaret Odası’nda gerçekleşti. OSB’lerin mevcut sorunlarının çözüm önerileriyle birlikte görüşüldüğü toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın da katılırken, ev sahipliğini KOTO Başkanı Necmi Bulut, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Volkan Yılmaz ve Hüseyin Gezer ile birlikte yaptı. Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı’nın da katıldığı toplantıda; Alikahya OSB Müdürü Nevzat Göçer, Arslanbey OSB Müdürü Doğan Yıldırım, Asım Kibar OSB Müdürü Sadiye Dişbudak, Dilovası OSB Müdürü Erol Karaaytu, Gebze IV İst. Mak. ve İml. San OSB (İMİS) Bölge Müdürü Yaşar Yalamanoğlu, Gebze V (Kimya)  GEBKİM OSB Müdürü Deniz Delioğlu, Gebze VI (İMES) OSB Müdürü Musa Turan, Gebze Güzeller OSB Müdürü Edip Saatçioğlu, Gebze Plastikçiler OSB(GEPOSB) Müdürü İrfan Ayar, Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Müdürü Zeynep Nil Sönmez, Kandıra Gıda İhtisas OSB Müdürü Bekir Güre, Kömürcüler OSB Müdürü Erhan Koray, TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas OSB Müdürü Murat Demir, MARKA Uzmanları ve İstanbul Anadolu Yakası OSB Müdürü Ayla Dev ve Köseler OSB Müdürü Mehmet Kardeşler yer aldı. 

OSB’LERİN İÇİNDE YÜKSEKOKUL AÇILABİLECEK 


Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Başkanı Necmi Bulut, "Bildiğiniz üzere Kocaeli Ticaret Odası olarak Arslanbey OSB içerisinde teknik lisemiz var. Bu okulumuzda nitelikli ara elaman istihdamı için öğrenciler yetiştiriyoruz. Endüstriyel otomasyon teknolojileri, makine teknolojisi ve mobilya ve iç mekan tasarımı bulunan bölümlerimize ek olarak sizlerden de gelecek olan talepler doğrultusunda bölümler açarak nitelikli ara elaman sorununa çözüm üretmek isteriz.

Yine öğrencilerimizin bilgi ve becerilerinin gelişmesi adına tüm OSB’lere teknik geziler düzenlemek, gerektiğinde staj yapılabilmesi hususunda sizlerin desteğinizi talep ediyoruz. Öğrencilerimizi, '4. Sanayi Devrimi' diye isimlendirilen sürece hazırlamak adına teknolojik altyapınızı tanıtmak ve yetişmiş insan kaynağınızdan teknik detayları öğrenmek istiyoruz. Geçtiğimiz ay yürürlüğe giren 7033 sayılı kanunda OSB içerisinde meslek liselerinin yanı sıra meslek yüksekokullarının da kurulması için destek verilmesi bizleri son derece mutlu etti. Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret üssü olan ilimizin gelişmesinin diğer il ve bölgelere de örnek olacağını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. 
7033 SAYILI ÜRETİM REFORM PAKETİ GÖRÜŞÜLDÜ 


Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı da toplantıda yaptığı konuşmasında OSB’lerin ekonomi yaşamı içerisinde çok önemli yerleri olduğunu ifade ederek, Körfez Ticaret Odası olarak sorunların çözümünde her zaman destek olacaklarını ifade etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın da konuşmasında, Kocaeli Ticaret Odası’na misafirperverliği dolayısıyla teşekkür ederek, “Düzenlediğimiz toplantılara desteğini ve duyarlılığını eksik etmeyen Sayın Başkanımız Necmi Bulut’a, yönetimine ve meclisine teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşmaların akabinde, Arşiv Yönetmeliği ile ilgili sunum yapılarak, 7033 Sayılı Üretim Reform Paketi görüşüldü.

OSB müdürleri tek tek söz alarak hem bölgeleriyle ilgili sorunları hem de geçtiğimiz ay yürürlüğe giren yasayla ilgili görüşlerini bildirdi. Toplantının kapanış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer de, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili kapsamlı bilgiler vererek, OSB’ler ile işbirliklerinin süreceğini ifade etti.  


Son Güncelleme: 18.08.2017 12:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37