banner55

Öztürk: Aile bağı koparsa madde bağı başlar

Öztürk: Aile bağı koparsa madde bağı başlar

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
29 Aralık 2018 Cumartesi 21:59
 Öztürk: Aile bağı koparsa madde bağı başlar
Çocuk yetiştirmenin evrensel kurallarını anlatan Öztürk, hayatın sırrının  insanın pozitif bakış açısında olduğunu söyledi. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Eğitimi Şube Müdürlüğü, ailede değerler eğitimi seminerleri kapsamında 'Aile Bağı Koparsa Madde Bağı Başlar' konulu seminer tertip etti. SDKM’de gerçekleşen seminere MEB Strateji Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk konuşmacı olarak katıldı. 

Seminere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Gençlik Eğitimi Şube Müdürü Kemal Ceylan, Bilgievi eğitmenleri ve çok sayıda ebeveyn katıldı. Seminerin anlamına binaen konuşan Mehmet Baki Öztürk, çocuk yetiştirmenin evrensel kurallarını anlatarak; hayatın sırrının insanın pozitif bakış açısında olduğunu söyledi. 

TOPLUM UYANIŞ YAŞAYACAKSA BU ANNELER İLE OLACAKTIR

Programın açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, toplumun inşası konusunda annelerin rolüne dikkat çekti. 

Bilgi, "Gençler duygusal anlamda ciddi bir bunalım yaşıyor ve Kılavuz Gençlik Projesi bu anlamda çok önem arz ediyor. Çocuklarımıza baba olarak yetemiyoruz. Dikkat edin Kılavuz Gençlik projemiz tam da bu aşamada devreye giriyor. Belki maddi olarak çok büyük projeler yapıyoruz fakat Sultan Fatih’in şu sözü ne kadar da manidar; 'Asıl hüner bir şehir kurmak ve orada yaşayanların kalplerini âbâd etmektir". 

işte bu anlamda mana âlemine iyi inmemiz gerekiyor. Gençliğin önünde birçok yol var, tehlikeli yollar da mevcuttur. İşte bu yüzden Akademi Liselerimiz ve Bilgievlerimiz aktif bir şekilde çalışıyor. Bir çocuğun bir sorunu varsa onunla ilgilenmek hatta gerekirse ailesiyle görüşüp sorunlarını çözmek bizim için bir görevdir. 

Bizim kılcal damarlarımız Akademi Liselerimiz ve Bilgievlerimizdir. Tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Toplumumuzu en iyi şekilde yetiştireceğiz. İslam Hilafetinde nasıl son kale Çanakkale ise toplumda da son kale ailedir. Ailede ise temel yapı taşı annedir. Bu toplum bir uyanış yaşayacaksa bu anneler ile olacaktır.” dedi 
HER ŞEY SİZİNLE BAŞLAR

Periyodik aralıklarla gerçekleşen ailede değerler eğitimi seminerlerinin konusu “Aile bağı koparsa madde bağı başlar” oldu. MEB Strateji Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk bu bağlamda ailede bireylerin tutumlarına dikkat çekti. Öztürk, çocuk yetiştirmenin evrensel kurallarını hatırlatarak, bu kurallar içinde mutlu bir hayatın sırrına işaret etti. 
Öztürk, "Her şey sizinle başlar. Çünkü beklediğimiz şey çoğunlukla gelmez. Başlattığımız şey de biter. Tebessümü siz başlatırsanız, karşılığında alacağınız tebessümdür. Hayatın sırrı insanın pozitif bakış açısındadır" dedi.

UYGULAMALI ANLATTI

Mutlu yaşamanın formülünü uygulamalı açıklayan Mehmet Baki Öztürk, katılımcıların birbirlerine bakmalarını ve gülümsemelerini istedi. Devamın da Öztürk, "Bakın biri size gülümsediği zaman siz de ona gülümsüyorsunuz. Hayatın sırrı da burada. Çünkü o gülümsemeyi siz başlattınız. Her şey sizinle başlar" dedi. 

Mehmet Baki Öztürk ilgiyle izlenen seminerde insan kişiliğinin 3 ile 6 yaş arasında şekillendiğini kaydederek, "Bu dönemde çocuk en fazla annesiyle birlikte. Okul öncesindeki davranışları tetikleyen unsurlar ailede başlıyor. Araştırmalar şunu gösteriyor ki; ailede geliştirilemeyen davranışlar, eğitimle bir yere taşınamıyor. O nedenle çocuğun 3-6 yaş arasındaki dönemi karakterinin de şekillenmesi nedeniyle en önemli dönemidir" dedi. 

ÇOCUĞA NASİHAT YERİNE ONUN AKLINA KONUŞUN


Çocuğa nasihat konusuna değinen Mehmet Baki Öztürk, "Nasihat yerine, çocuğun aklına, yüreğine konuşmak gerekir. İnsanın aklına konuşmak için bilgelik, kalbine konuşmak için ise sevgi lazım. Sizleri bu seminere katıldığınız için bu nedenle bir kez daha kutlarım. Çünkü buradan elde edeceğiniz bilgelikle çocuğunuza katkı sunabilirsiniz. Sevginizle de onun yüreğine konuşur ve ona ulaşırsınız" dedi.

HERŞEY IQ DEĞİL


Öztürk, ailelerin çocukların sadece akademik başarısına olan odaklanmasına da değindi. Bunun son derece yanlış bir tutum olduğunu ifade eden Öztürk, annelere seslenerek, "IQ her şey demek değildir. Zekâ hayatın belli bir zaman diliminde bize fayda sağlıyor. Binlerce araştırmada görülüyor ki, duygusal zekâsı fazla olan çocuklar IQ’su yüksek çocuklardan daha başarılı oluyorlar. O nedenle çocuklarınıza başarısızlıklarında asla hakaret etmeyin. Onun duygusal zekâsını tetikleyen davranışlar içinde olun" diye konuştu. 

Seminerin sonunda tüm katılımcılara Hatice Kübra Tongar’ın "Korkutarak Değil Sevdirerek Din Eğitimi" adlı kitabı hediye edildi. Ayrıca Gençlik Eğitimi Şube Müdürü Kemal Ceylan, Mehmet Baki Öztürk’e çiçek takdimi yaptı.
Son Güncelleme: 29.12.2018 22:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37