Pelikan'da müzik dersi mandolinle yapılıyor

Pelikan'da müzik dersi mandolinle yapılıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
03 Ocak 2018 Çarşamba 11:03
Pelikan'da müzik dersi mandolinle yapılıyor


ÖZEL Pelikan Ortaokulu öğrencilerini her anlamda donanımlı yetiştiriyor. Akademik başarılardan sosyal sorumluluk projelerine  spordan, sanata her alanda öğrencilerine eğilen Pelikan Eğitim Kurumları, müzik dersine  de vermiş olduğu değerle  kendini fark ettiriyor. 

"Okulumuzu bitiren öğrencilerin en az 3 enstrüman çalabilir duruma gelmesini hedefliyoruz" diyen kurucu Gülay Körükmez, bu yıl da müzik derslerini mandolin eşliğinde yaptıklarını ifade etti. 

Müzik eğitiminin insan beyni için ne kadar önemli olduğunu bildiklerini söyleyen Körükmez şunları söyledi:

Yapılan araştırmalar müzikle ilgilenen insan beyninin, ilgilenmeyen insan beynine göre çok daha dinamik olduğunu ispatlamış durumda. Okulumuz her alanda olduğu gibi müzik eğitiminde de hassas davranıyor. 

Bütün öğrencilerimiz notaları çok iyi biliyor ve kullanıyor. Geçen yıl flüt öğrendik, bu yıl mandolin öğreniyoruz. Perdeli çalgılara ve kemana geçişi kolay yoldan sağlamak için mandolin kullanılmalıdır.
 
Gelişmiş ülkelerde okullarda mandolin çok önemli bir enstrümandır. Müzik tarihine göz atacak olursak  Vivaldi, Handel, Mozart, Beethoven, Verdi, Mahler, Bartok, Gretry, ve Sechönberg gibi bestecilerin yapıtlarında mandolin kullandıklarını hatta sadece mandolin için yapıtlar yaptığını biliyoruz.
 
Çok başarılı bir okul koromuz var. Aynı zamanda bağlama ve çello eğitimi alan öğrencilerimiz de mevcut. Bu anlamda örnek teşkil etmek bizi mutlu ediyor. 


Son Güncelleme: 03.01.2018 11:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37