banner55

Prof.Dr. Sadettin Hülagü’nün ikinci dönemi..

Prof.Dr. Sadettin Hülagü’nün ikinci dönemi..

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Ekim 2018 Perşembe 22:38
  Prof.Dr. Sadettin Hülagü’nün ikinci dönemi..

 


Üniversite camiasının merak içerisinde beklediği ancak bizim için neticesi çoktan belli olan Kocaeli Üniversitesi'nin rektörü bilindiği gibi Kasım ayı içerisinde atanacak.

Hayat sürprizler ile dolu ancak bizim son haftada aldığımız Ankara kaynaklı istihbaratlara göre atanacak  isim mevcut rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü olacak.

Yine belirtmekte fayda var. Rektör aday başvurusu 31 Ekim Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar yani mesai saati sonunda sona eriyor. Gönlünden KOÜ rektörlüğü geçen kim varsa belirttiğimiz bu tarihe kadar  başvurusunu yapacak ve bekleyecek.

Hatırlatmakta fayda var 30 Ekim 2014 tarihinde Kocaeli Üniversitesi'nde yapılan rektörlük seçiminde 8 rakibine açık ara fark atan Prof. Dr. Sadettin Hülagü, 10 Kasım 2014’te Cumhurbaşkanı tarafından Kocaeli Üniversitesi Rektörü olarak atanmıştı.

O tarihten bugüne kadar 4 yıl geçti. Dolayısı ile Sadettin Hülagü'nün 4 yıllık görev süresi önümüzdeki Kasım ayında bir dönem için tamamlanmış olacak ve biz bu satırları yazarken muhtemelen Prof. Dr. Sadettin Hülagü YÖK'e adaylık başvurusunu yapmış olacak.

Hatırlatmakta fayda var. Yeni Cumhurbaşkanı sisteminde üniversitelerde artık seçim yapılmıyor. Gönlünden rektörlük geçen öğretim üyeleri YÖK’e aday başvurusunda bulunuyor. YÖK başvuru yapan isimleri Cumhurbaşkanı'na gönderiyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'da adayların arasından bir ismi rektör olarak atamasını yapar.

Geçtiğimiz hafta yine bu sütunlarda Rektör Sadettin Hülagü ile ilgili görüşlerimizi yazmış ve Kasım ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Sadettin hocayı yeniden KOÜ rektörü olarak atayacağını belirtmiştik.

Bizim yakın çevremizde olanlar nerede ise 25 yıldır Pazar günleri dahil hemen her gün yazı yazdığımızı, son yılarda da teknolojinin sağladığı imkanlar vesilesi ile var olan bütün iletişim kanallarından yazılarımızın linkini cep telefonumuzda kayıtlı bulunan yurt içinde-yurt dışında 3 bin 500 civarında arkadaşımıza-dostumuza gönderdiğimizi bileceklerdir.

Geçtiğimiz hafta Prof.Dr.Sadettin Hülagü hoca ile ilgili makalemizi yazdıktan sonra sabah saatlerinde yazının linkini başta WhatsApp olmak üzere tüm iletişim araçları vasıtası ile yurt içindeki yurt dışındaki dünyanın dört bir tarafındaki takipçilerimize ulaştırdık.

İletişim araçları vasıtası ile okuyucularımıza Prof.Dr. Sadettin Hülagü hakkındaki düşüncelerimizi ve KOÜ’de bundan sonra olacaklar ile ile ilgili fikirlerimizin bu kadar ilgi ile takip edileceğini inanın tahmin bile edememiştik.

Bir kere şunu belirtmek istiyoruz ki Sadettin Hoca yurt içinde olduğu kadar, hatta ondan biraz daha fazla yurt dışında tanınıyor, seviliyor ve takdir ediliyor. Yaklaşık yüz bin öğrencinin bulunduğu KOÜ’de öğrencilerin aileleri tarafından da takip edilen Sadettin Hülagü’nün bu kadar tanınmasının en önemli sebebi sözünü ettiğimiz sayıdaki öğrencilerden kaynaklanıyor olsa gerek.

Çok sayıda okuyucumuz ve takipçimiz sabah saatlerinde gönderdiğimiz yazı linkini açıp yazıyı okuduktan sonra mutlaka 'Yazı iyi olmuş çok beğendim' ya da 'Bu yazı biraz taraflı olmuş, beğenmedim' şeklinde görüş belirtiyorlar ve bu tür olumlu ya da olumsuz eleştiriler bizi de daha güzel yazılar yazmaya doğru yönlendiriyor.

İşte Prof.Dr. Sadettin Hülagü hoca ile geçtiğimiz hafta yazdığımız yazı sonrası başta Ankara olmak üzere çok sayıda şehirdeki dostlarımızdan geri dönüş aldık. Özellikle Külliye'den ve TBMM'den bize geri dönüş yapan çok sayıda dostumuz da "Sadettin hoca Kasım ayında yeniden rektör olarak atanacak" noktasında ortak görüş belirttiler.

Kocaeli sınırları içerisinde bulunan ve eğitim-öğretimin her noktasında görev yapan çok sayıda siyasetçi ve bürokrat dostumuzun da Sadettin hoca konusunda bizimle aynı görüşü paylaşmaları, hocanın herkesin ortak paydası olduğuna en iyi delil olsa gerek.

Türkiye'nin bütün üniversitelerinde olduğu gibi KOÜ'de de istikrara ihtiyaç var. Toplum tüm üniversitelerde olduğu gibi KOÜ’de de sadece ve sadece eğitim yapılmasını, üniversitede eğitim gören öğrencilerin Türk milletinin yüzünü ağartacak projelere imza atmasını bekliyor. Bunun için de üniversite yönetimlerinin ihtiyaç olan istikrarı sağlayacak kadrolardan oluşmasını talep ediyor.

Rektör olduğu günden beri KOÜ'nün sadece eğitim ve öğretim ile anılmasına vesile olan, Kocaeli’nin Üniversite ile bütünleşmesi adına önemli sayılacak adımları atan Prof.Dr.Sadettin Hülagü'nün başladığı projeleri ikinci döneminde hayata geçireceğine hemen herkesin inancı tam.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın inandığı, güvendiği hatta sağlığını emanet ettiği çok az isimden birisi olan Prof. Dr.Sadettin Hülagü’nün Kasım ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ataması yapıldıktan sonra, KOÜ'nün standardını mevcut durumdan daha yukarılara çıkartacağına herkes gibi biz de inanıyoruz.

Sözünü ettiğimiz standartları daha da yükseltilmiş KOÜ ile ilgili yapacaklarını görmek adına birkaç gün daha bekleyelim, ondan sonra da Sadettin Hocanın yükselen performansı ile KOÜ ile birlikte Kocaeli'ye, eğitim dünyasına katacaklarını izleyelim.

Birkaç gün daha sabır.


Son Güncelleme: 25.10.2018 22:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37