Vali Güzeloğlu GTÜ ödül törenine katıldı

Vali Güzeloğlu GTÜ ödül törenine katıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Mart 2017 Perşembe 21:22
Vali Güzeloğlu GTÜ ödül törenine katıldı

Gebze Teknik Üniversitesi'nin ev sahipliğinde TÜBİTAK tarafından lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Liseler Arası 48.  Proje yarışmasının ödül töreni, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Gebze Teknik Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleşen programa; Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra; Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, TÜBİTAK Asya Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Ekmekçi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, İstanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç Dr. Erdinç Öztürk katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda;  İstanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Yard. Doç Dr. Erdinç Öztürk, TÜBİTAK Asya Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Ekmekçi ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün konuşmalarının ardından Vali Güzeloğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi: 
Böylesi anlamlı bir günde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sizleri Gebze Teknik Üniversitemizde ağırlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Sizler Türkiye’nin gücüsünüz. Sizler bu büyük ülkeyi, milleti, aydınlık ve gelecek yarınlara taşıyacak beyin gücüsünüz. Bu ülkenin her alanda dünya üzerindeki her türlü iddiasını ve güvenini pekiştiren zenginliklerisiniz. 

Çünkü kalkınmanın hem konusu, hem de sağlayıcısının insan olduğuna inanıyoruz. Bu insanlarda eğitilmiş, çağdaş bilim ve gelişmelerle, teknolojiyi kullanan ama sadece kullanmakla kalmayan o teknolojiyi üreten bir insandır. Bu ülkenin gençlerinin artık dünyayı değiştirecek başarılara, buluşlara imza atması gerekmektedir. 

TÜKETİM KÜLTÜRÜNÜN ÖNÜNDEKİ 
EN BÜYÜK DİRENÇ NOKTASI ÜRETİMDİR

Geçtiğimiz yıl bu salonda ülkemizin yüz akı ve Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar hocamız vardı. Bilim alanında çığır açan hocamız sizin gibi gençlere seslendi. Başarısının öncelikle bu ülkenin vatandaşı olmasına ve sonrada çalışmasına bağlı olduğunu vurguladı. 

Sizler bu salonda bilgi ve birikiminizin gücüyle Aziz Sancar olmak ve her biriniz alanında dünyanın gelişimine yön verecek birer birey olmak zorundasınız. Genç kuşağımız bilgiyi tüketen değil, üreten olmalıdır. Teknolojiyi kullanan değil, teknolojiyi geliştiren ve yazılımıyla bunun patentini kendine ait olarak tescilleyen olmalıdır. 

Bu büyük ülke artık kullanan değil, üreten bir ülke olmalıdır. Tüketim kültürünün önündeki en büyük direnç noktası üretimdir. Kendimize, ülkemize güvenerek bu kısır döngüyü aşacağız. Liseler bazında düzenlenen bu etkinlik ve ev sahipliği nedeniyle rektörümüzü kutluyorum. 

48 yıldır bu anlamlı ve önemli etkinliği gerçekleştiren TÜBİTAK yönetimine de ayrıca teşekkür ediyorum. Sizleri yetiştiren ve bugün sizlerle birlikte aynı heyecanı taşıyan öğretmenlerimizi ve ailelerinizi kutluyorum. Yılmadan, yorulmadan, kendinize güvenerek ve çalışmanızdan dolayı sizleri kutluyor, yolunuz açık olsun diyorum. Böylesi güzel bir ortamda, düşünen ve üreten beyinlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Vali Güzeloğlu konuşmalarının ardından Kodlama, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Değerler Eğitimi ve Teknolojik Tasarım alanında toplam 100 projenin sergilendiği yarışmada dereceye giren  öğrencilere ödüllerine vererek, başarılarından dolayı tebrik etti.  


Son Güncelleme: 30.03.2017 21:32
Anahtar Kelimeler:
DepremKocaeli Valiliği
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37