banner55

Yaratıcı Ruhlar robotlarını GTÜ'de yarıştıracak

Yaratıcı Ruhlar robotlarını GTÜ'de yarıştıracak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
06 Mart 2019 Çarşamba 10:43
 Yaratıcı Ruhlar robotlarını GTÜ'de yarıştıracak

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Robotik ve Otomasyon Kulübü (GROK) tarafından bu sene ikincisi düzenlenecek olan 2. Uluslararası Gebze Teknik Üniversitesi Kelebek Robot Olimpiyatları (KelebekRO), 6-7 Nisan tarihlerinde Gebze Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

Yurt içi ve yurt dışından, her yaştan izleyici veya yarışmacı olarak katılımın gerçekleşmesiyle ülkemizin genç ruhlarını robotik alanında ilerlemeye teşvik etmeyi amaçlayan KelebekRO’da katılımcılar; çizgi izleyen, mini sumo, serbest kategorinin  yanı sıra adını Hünkar Çayırı arazisi kategorisi, Gel Tasarla Üret (G.T.Ü.) kategorisi  ve Türkiye'de üniversite bünyesinde düzenlenen, geçen yıl ilki KelebekRO tarafından gerçekleştirilmiş olan Kelebek drone ligi kategorisi de yer alacak. 
Organizasyonda her yaştan maker ruha sahip kişiler Gel Tasarla Üret (G.T.Ü.) kategorisine katılıp kendilerine verilecek temalar doğrultusunda tasarladıkları fikri 24 saat içerisinde geliştirerek özgün projelerini sunma imkanı bulacaklar. Geçen yıl 5 bini aşan katılımcıyla gerçekleşen ve bu yıl artan sayı bandıyla daha çok ses getirmesi beklenen yarışmada tüm kategorilerde ilk üçe girenlere ödül verilecek. 

Ayrıca, Kelebek Robot Olimpiyatları robotik alanında çalışma yapmakta olan ulusal ve uluslararası öğrencileri, akademisyenleri ve bu sektörde yer alan firma temsilcilerini bir araya getiriyor.

Son Güncelleme: 06.03.2019 23:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37