Youth Speak Forum GTÜ'de gerçekleşti

Youth Speak Forum GTÜ'de gerçekleşti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Mayıs 2017 Perşembe 17:14
  Youth Speak Forum GTÜ'de gerçekleşti

Gebze Teknik Üniversitesi ve dünyanın en büyük öğrenci organizasyonu AIESEC'in Kocaeli şubesi GTÜ Uluslararası Öğrenciler ve Organizasyonlar Topluluğu partnerliğinde 'Youth Speak' Forum, Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Dünyanın 127 ülkesinde gerçekleşen forumun Türkiye'de ikincisine Gebze Teknik Üniversitesi ev sahipliği yaptı. 2015 yılında Birleşmiş Milletler'in belirlediği 17 Sürdürülebilir Kalkınma hedefleri konuşularak, gençlerin dünya sorunlarının çözümlerine nasıl katkı sunabilecekleri ve kendilerini nasıl geliştirebilecekleri hakkında söyleşiler yapıldı.

ÖĞRENCİLERE STAJ İMKÂNI SUNAN FİRMALAR DA GELDİ
Etkinliğe GTÜ Özel Kalem Müdür Yrd. Okutman Mevlüdiye Güzel, AIESEC Kocaeli Danışmanlar Kurulu üyesi, GTÜ Yabancı Diller Bölümü Okutmanı Özlem Karakuş, Sedaş ekibi ve İK Müdürü, GOSB Teknopark Müdürü Dr. Emre Aksan, cimri.com. CEO'su Serkan Koç ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi. MAKERSAN ve Hexagon Studio firma temsilcileri de ayrıca stant açarak staj ve iş başvurularını kabul ettiler.

Açılış konuşmalarını yapan Okutman Mevlüdiye Güzel ve Özlem Karakuş GTÜ ve AIESEC işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, öğrencilerin düzenlenen etkinliklerden faydalanabileceklerini, staj imkânları için firmalara ziyaretlerde bulunabileceklerini, AIESEC'in yurtdışı imkânlarından yararlanabileceklerini ve ayrıca GTÜ yönetimi ve hocalarının kendilerine her konuda destek olabileceklerini belirttiler. Daha sonra ilk sunumu gerçekleştiren Sedaş firması ise Sedaş'ın teknik yapısından bahsederek bölgedeki önemine değindiler. Konuşmacılar ayrıca Sedaş yazılımlarının Türk mühendisler tarafından yapıldığının bilgisini de verdiler. 

Ardından CEO Serkan Koç Sürdürülebilir Kalkınma hakkında bilgi verdi. Dr. Emre Aksan ise kendi hayat deneyimlerinden örnekler vererek öğrencilerle başarı deneyimlerini paylaştı. Daha sonra İK Paneli oturumunda firmalar öğrencilerin sorularını cevaplayarak, iş arama, CV hazırlama, iş mülakatında yapabilecekleri hakkında tüyolar verdiler. Etkinlik sonunda yapılan çekilişte 3 kişiye AIESEC ile yurt dışı sosyal sorumluluk (Global Volunteer) 2 kişiye ise AIESEC ile yurtdışı Girişimcilik Stajı (Global Entrepreneur) verildi. 


Son Güncelleme: 11.05.2017 17:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37